Damila a câştigat amicalul cu CS Apă Craiova


• Codruţ Lircă a marcat singurul gol al partidei

Astăzi, 9 februarie, pe o vreme deloc propice desfăşurării unui meci de fotbal, terenul sintetic al bazei sportive din Zăvoi a găzduit ultimul „test” al divizionarei secunde Damila Măciuca, înaintea deplasării spre Ungaria. În faţa a aproximativ cincizeci de iubitori ai fotbalului ce au înfruntat cu stoicism frigul şi lapoviţa, jucătorii vâlceni, pregătiţi de tehnicianul Claudiu Niculescu, au reuşit să obţină cea de-a doua victorie în cele patru partide de verificare susţinute în această pauză competiţională. Deşi au evoluat împotriva unui adversar teoretic mai modest, CS Apă Craiova (formaţie care evoluează în seria a IV-a din eşalonul al treilea valoric al fotbalului românesc), alb-verzii de la Damila Măciuca au avut nevoie de peste nouăzeci de minute pentru a găsi drumul către plasa porţii adverse. Intrat pe parcursul reprizei secunde, mijlocaşul Codruţ Lircă a reuşit să transforme în gol, la chiar ultima fază a meciului, o lovitură liberă obţinută de Graţian Smedescu.

Formula de start cu care antrenorul Claudiu Niculescu a abordat această întâlnire a fost: Matache – Nwabueze, Deaconescu, I. Stoica (C), E. Stoica – Popescu, Iordache, Smedescu, Codin – Iancu şi Voinea. După pauză, pentru Damila Măciuca au mai evoluat: D. Geantă, Pârvulescu, Popa, Lircă şi doi jucători veniţi în probe.
 

Urmează un cantonament de aproape două săptămâni
 

În perioada 11-22 februarie, componenţii lotului formaţiei Damila Măciuca, împreună cu staff-ul tehnic, se vor afla în Ungaria. Fotbaliştii vor efectua un stagiu de pregătire în oraşul Gyula, o localitate situată la mică distanţă de graniţa cu România, acolo unde vor continua seria partidelor de verificare. Din câte se pare, printre formaţiile pe care gruparea vâlceană le va înfrunta în ţara vecină se află şi una românească. Este vorba despre ocupanta locului secund din clasamentul seriei a V-a din Liga a III-a, CS Oşorhei. Echipa bihoreană a făcut pasul către Liga a III-a în vara anului trecut (pe când se intitula Tricolorul Alparea), câştigând meciul de baraj.