Cum și-a sărbătorit arhiepiscopul Râmnicului ziua de naștere?


• rugăciune și recunoștință pentru binefacerile primite de la Dumnezeu. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la ceas aniversar
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a împlinit, marți, 24 ianuarie 2023, vârsta de 55 de ani. Aniversarea a fost marcată prin rugăciune în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea unde Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum.
După Te Deum, părintele protosinghel Antim Motorga, starețul Mănăstirii Suiești a rostit un cuvânt de apreciere a vieții, slujirii și activității Înaltpreasfinției Sale, accentuând că „ziua de astăzi ni se face tuturor zi de mare praznic pentru că ea împlinește rugăciunea și recunoștința Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhipăstorul nostru, al tuturor de obște rugător, sfințitor și mijlocitor către D-zeu”.
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a mărturisit recunoștința pe care o poartă tuturor acelora care au contribuit la formarea Sa și pe care îi poartă necontenit în rugăciune.
„Suntem învățați de Domnul nostru să dăm glas recunoștinței noastre, lăudând puterea și slava lui D-zeu. Viața noastră este un dar pe care îl aducem înaintea lui D-zeu, iar în acest sens putem spune că nu doar noi trebuie să ne bucurăm de Tatăl nostru cel ceresc, ci și El trebuie să se bucure de noi, chiar să se preaslăvească prin noi înaintea lumii”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.