Culorile toamnei politice vâlcene: Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie: în Bărbăteşti – roşie, la Fârtăţeşti – galbenă


pesediştii şi liberalii au serbat Sfântă Mărie Mică în fieful unora dintre cei mai importanţi primari pe care se bazează în campania electorală: Constantin Bănacu şi Nicolae Voicescu

Marea sărbătoarea ortodoxă a Naşterii Maicii Domnului a fost aleasă în Bărbăteşti şi Fârtăţeşti să reprezinte şi ziua oficială a fiecăreia dintre localităţi. Dacă în prima comună, tradiţia durează de aproape jumătate de veac, în cea mai mare aşezare rurală a sudului, sărbătoarea a ajuns doar la cea de-a patra ediţie.

Astfel, în Bărbăteşti, Brâul de Aur, evenimentul organizat de Consiliul Județean Vâlcea, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Consiliul Local Bărbătești, Primăria Bărbătești, căminele culturale Bodești și Bărbătești a început de la Căminul Cultural Bodești, apoi a continuat cu o deplasare cu căruțele la punctul Valea Otăsăului, unde o masă creștinească oferită de Primăria comunei Bărbătești îi aştepta pe toţi. Între orele 13,30-16,00, a avut loc spectacolul propriu-zis al formațiilor participante în festival pe scena în aer liber din punctul Valea Otăsăului, unde și-au dat concursul reprezentativele din Costești (Ansamblul Floricica), Pesceana (Ansamblul Peșcenița), Valea Mare (Ansamblul de dansuri de fete), Tetoiu (Grupul de fluierași), Mădulari (Ansamblul Strugurel de Mădulari), Călimănești (Ansamblul Doina Oltului), Tomșani (Ansamblul Nedeița), Vaideeni (Ansamblul Miorița), Bărbătești (Ansamblul Brâuleț de Bărbătești). De la 16.00-21.00 – Spectacol folcloric extraordinar: Gabi Pârnău, Ana-Maria Oprișan, Violeta Constantin, Ilie Dura, Carmina Girban închis de la orele 21.00 de un superb foc de artificii. Dacă la sărbătoarea muntenilor, PSD-ul s-a moblizat ca pentru o invazie, situaţia a stat complet invers în Fârtăţeşti, acolo unde liberalii au fost vioara principală la a patra ediție a „Zilei comunei”, marcată de întreceri sportive de minifotbal, ciclism și concurs între formații artistice de muzică populară și ușoară din localitățile: Fârtățești, Lăpușata, Lădești, Stănești, Măciuca, Valea Mare, Mădulari, Șușani, Bălcești, Făurești, Laloșu, Tetoiu și Zătreni. De la ora 17ºº, pe scena a urcat formația de muzică populară a îndrăgitului solist vocal Petrică Mîțu Stoian iar de la ora 22ºº un amplu program de focuri de artificii urmat de o discotecă în aer liber au tras cortina peste eveniment.

puiu_costibuican_nicu

Culisele zilei:

Freddy + Costi = Love?!

Gheorghe Dumbravă, primarul Stoeneştiului, a fost singurul liberal invitat şi prezent la ediţia din acest an a Brâului de Aur. Primit cu destulă căldură de către foştii colegi de partid, cel supranumit Freddy a avut parte de un tratament şi mai afectuos, chiar suspect de afectuoas, din partea preşedinelui CJ. Constantin Rădulescu nu s-a ferit să-l înbrăţişeze şi să-l mângâie frăţeşte pe cel despre care mai toţi cei adunaţi la manifestare spun că este gata să revină la sânul matern al PSD-ului.

costi_freddy

Îngheţ total între Buican şi Gutău

Cheful de la Fârtăţeşti a avut parte şi de prezenţa neaşteptată a primarului Râmnicului. Mircia Gutău a venit însoţit de mai mulţi dintre fidelii săi printre care şi Ştefan Prală şi a luat loc la doar jumătate de metru de preşedintele PNL, Cristian Buican. O strângere de mână la momentul sosirii a fost singurul gest împărţit de către cei doi în jumătatea de oră petrecută printre alegătorii Fârtăţeştiului semn că rănile primăverii nu s-au vindecat încă.

gutau-buican