„Cuibul Cetățeniei Active”, lansat la Vâlcea


• agora destinată ONG-urilor și tuturor vâlcenilor preocupați de bunul mers al societății va funcționa la primul etaj al Bibliotecii Județene
Ieri de dimineață, sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnic a fost gazda unui eveniment de mare însemnătate pentru dezvoltarea și sprijinirea cetățeniei active din județul nostru. La etajul unu al citadelei culturii vâlcene, într-un spațiu frumos amenajat, urmează să funcționeze „Cuibul Cetățeniei Active”. Acest spațiu este pus în mod gratuit la dispoziția ONG-urilor și cetățenilor care manifestă interes pentru principiile de cetățenie activă, în baza unei programări. Agora comunitară a fost amenajată de către designerul Ana-Daniela Popescu și voluntarii din proiectul „Al treilea spațiu al cetățeniei active”.

Remus Grigorescu: „Consider foarte importantă implicarea tinerilor în proiecte de cetățenie activă”

Prezent la inaugurarea „Cuibului Cetățeniei”, directorul Bibliotecii Județene a subliniat importanța unui astfel de spațiu. Remus Grigorescu a dat ca exemplu societatea elenistică, din Grecia Antică, una care a avut foarte mult de prosperat după implementarea mai multor principii democratice. „Biblioteca Județeană a sprijinit mereu acțiunile legate de cetățenie activă și voluntariat. Consider foarte importantă implicarea tinerilor în proiecte de cetățenie activă, iar acum avem un spațiu cât se poate de adecvat pentru astfel de activități. Nu în ultimul timp, doresc să mulțumesc Fundației Progress pentru sprijinul acordat în acest demers”, ne-a declarant Remus Grigorescu.

Dana Rădulescu: „Centrul Europe Direct sprijină Cuibul Cetățeniei”

DANACoordonatorul Centrului Europe Direct din județul nostru, Dana Rădulescu, i-a felicitat pe reprezentanții Fundației Progress pentru inițiativa de a amenaja în Râmnicu Vâlcea un astfel de spațiu. De asemenea, Dana Rădulescu a mai precizat: „Spațiul a fost pus la dispoziția Fundației pentru a fi amenajat. Reprezentanții Fundației și-au dat silința pentru ca acest spațiu să arate atât de primitor. Centrul Europe Direct a sprijinit Cuibul Cetățeniei și îi vom rămâne alături. Acum, pot spune că sunt nerăbdătoare să îi primim în acest spațiu pe cei care doresc să îl folosească pentru întâlniri, dezbateri și alte tipuri de acțiuni. Sunt excluse doar activitățile comerciale și politice. Spațiul poate fi folosit în mod gratuit, în baza unei programări”.