Cu trei echipe prezente la startul CN de handbal – junioare III, Judeţul nostru domină Seria H


• HC Möri Török va găzdui primul turneu, la mijlocul lunii octombrie


Recent, la sediul Federaţiei Române de Handbal s-a desfăşurat procedura de repartizare pe serii a echipelor de junioare III înscrise în noua ediţie a Campionatului Naţional destinat acestei categorii de vârstă. Având o mare tradiţie în acest sport, judeţul nostru a fost unul dintre fruntaşele pe ţară în ceea ce priveşte numărul cluburilor prezente la startul viitoarei stagiuni. Astfel, nu mai puţin de trei echipe vâlcene s-au aflat în urnele de la FRH (Colegiul Energetic, Clubul Sportiv Chimia şi Handbal Club Möri Török), ele având şansa de a fi repartizate în aceeaşi serie geografică (mai exact Seria H), alături de numai alte două grupări, din judeţele Sibiu şi Alba, Clubul Sportiv Şcolar Sibiu, respectiv Liceul cu Program Sportiv Sebeş.

Sistemul de desfăşurare a Campionatului Naţional de Junioare III este compus dintr-un număr de turnee egal cu cel al echipelor participante, fiecare formaţie găzduind, pe rând, câte un astfel de turneu în care se dispută meciuri după clasicul sistem „fiecare cu fiecare”. Miza primei faze a competiţiei o reprezintă ocuparea primelor două locuri, acestea asigurând prezenţa la turneul semifinal.

Primele meciuri pe care micuţele handbaliste le vor purta pentru câştigarea cât mai multor puncte vor avea loc chiar în Râmnicu Vâlcea, oficialii de la FRH stabilind ca HC Möri Török să găzduiască turneul inaugural, în perioada 11-13 octombrie.