Cu ele ne batem pentru calificarea în „careul de aşi” al Europei! (1)


• Zvezda Zvenigorod, Ferencvaros Budapesta şi Krim Ljubljana sunt noile adversare ale Oltchimului în Liga Campionilor

faza_handbal_buxtehuder1Ieri, la Viena, au avut loc tragerile la sorţi pentru stabilirea componenţei celor două grupe principale ale Ligii Campionilor.

Calificată între cele mai valoroase opt echipe ale Europei din postura de „cap de serie”, campioana României şi-a aflat adversarele cu care se va lupta în primăvară pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

CS Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost repartizată, conform tragerilor la sorţi, în Grupa a II-a principală, alături de echipele: Zvezda Zvenigorod (Rusia) – calificată din postura de câştigătoare a Grupei D, Ferencvaros Budapesta (Ungaria) – calificată de pe locul al doilea în Grupa C şi Krim Ljubljana (Slovenia) – tot locul al doilea, dar în grupa B.

Componenţa celeilalte grupe principale este: ETO Gyor (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), Randers HK (Danemarca) şi Buducnost Podgorica (Muntenegru).

Reacţii ulterioare tragerilor la sorţi

După aflarea numelor adversarelor, Oana Manea, unul dintre pivoţii Oltchimului, a declarat: „Este o grupă grea, sunt ultimele opt echipe rămase în competiţie, toate sunt puternice. După părerea mea, nu contează neapărat că nu am picat cu Gyor încă de acum, deşi ştiam că dacă jucăm cu ele în grupe, scăpam sigur în semifinale. Dar, dacă aşa am picat, e bine şi aşa. Zvezda mi se pare o echipă bună. Ferencvaros a jucat chiar bine în grupa ei. Eu zic că toate meciurile sunt grele, fiecare echipă este valoroasă şi omogenă” (…) „Sinceră să fiu, noi nu ne-am dorit Zvezda mai mult din cauza drumului. Dar, ce nu ne-am dorit, aia ne-a picat”.

Vicepreşedintele CS Oltchim, Andrei Luca, prezent la Viena cu ocazia tregerilor la sorţi, a afirmat: „Am văzut că lumea este calmă aici, nu mai contează cu cine pici la un asemenea nivel. În afară de Ferencvaros, care este nouă în acest sezon, celelalte şapte suntem aceleaşi echipe care ne învârtim în acest cerc în ultimele sezoane. Noi aici deja am trecut la programarea călătoriilor, numărul de suporteri care vor veni în deplasări, toate cele necesare. Dar toţi adversarii din grupă sunt de luat în seamă. Se ştie că Zvezda este o echipă puternică, mai ales la ea acasă. Krim a arătat o dezvoltare a jocului, cu handbaliste care îşi vor reveni din accidentări până la ora jocului. Cei de la Ferencvaros sunt optimişti, au trecut prin calificări, prin primele grupe şi iată-i acum în grupele principale. Dar, cred că totuşi Zvezda va fi principalul nostru adversar. Dacă se respectă programul din prima fază a grupelor, programul nostru ar trebui să fie următorul: Oltchim – Ferencvaros (etapa I), Krim – Oltchim (etapa a II-a), Oltchim – Zvezda (etapa a III-a), Zvezda – Oltchim (etapa a IV-a), Ferencvaros – Oltchim (etapa a V-a), Oltchim – Krim (etapa a VI-a), însă mai pot interveni schimbări în funcţie de zilele disponibile, de televiziuni şi de disponibilitatea sălilor. Dar, cu siguranţă, în câteva zile, maxim trei-patru, Federaţia Europeană de Handbal va publica programul oficial”.
CONTINUARE…