CSM şi Damila au scăpat de un adversar


• Luceafărul Oradea s-a retras din Liga a II-a


Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea formaţiei orădene FC Bihor a anunţat că va începe un parteneriat alături de concitadina Luceafărul Felix, cele două echipe urmând să îşi păstreze numele şi culorile, singurul angajament stabilit fiind acela ca Luceafărul să se înscrie în viitorul sezon competiţional la nivelul Ligii a IV-a (renunţând astfel la locul din liga secundă) şi să cedeze spre FC Bihor cei mai importanţi fotbalişti. Astfel, cu aproape două luni înaintea debutului, campionatul Seriei Vest din Liga a II-a a pierdut o formaţie, rămânând cu număr impar de echipe (15). Pentru CSM Râmnicu Vâlcea şi Damila Măciuca (ultima urmând să îşi schimbe denumirea în FC Vâlcea 2008), retragerea Luceafărului Oradea aduce un avantaj major, în acest fel cele două echipe din judeţul nostru evitând o deplasare lungă şi obositoare până în nord-vestul ţării.


În schimb, alt adversar apare la orizont: Mititelu e decis să înscrie adevărata Universitatea Craiova


Chiar dacă, până în acest moment, nu a legitimat nici măcar un fotbalist, omul de afaceri craiovean susţine că echipa pe care o deţine, adevărata Universitatea Craiova, va evolua în viitoarea ediţie a ligii secunde. De altfel, Adrian Mititelu declară că a rezolvat inclusiv problema cu stadionul, încheind un contract valabil pe două sezoane cu Primăria din Drobeta Turnu Severin, cea care deţine stadionul de pe malul Dunării, arenă pe care, în noua ediţie a ligii secunde va evolua şi gruparea locală CS Turnu Severin, retrogradată din Liga I.


Echipa susţinută de Primăria Craiovei s-a reunit deja


Miercuri, la Mogoşoaia, sub comanda antrenorului Erik Lincar, 20 de fotbalişti legitimaţi la CS Universitatea Craiova (echipă sprijinită de Primăria Craiovei) au susţinut primul antrenament. Printre aceştia s-a regăsit şi fostul căpitan al celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, mijlocaşul Florian Pârvu. Componenţii noii echipe a Craiovei se vor antrena la Mogoşoaia şi în perioada imediat următoare, până în momentul în care vor pleca spre Serbia, acolo unde au programat un cantonament. După revenirea în ţară (undeva aproape de mijlocul lunii august), cu lotul „creionat” în mare măsură, „juveţii” vor începe meciurile de pregătire, printre adversarele din partidele de verificare existând posibilitatea să se regăsească CSM Râmnicu Vâlcea sau Damila Măciuca.