CSM Bacău – CS Oltchim


Elisei_Volgograd• în drum spre Volgograd, „chimistele” fac un popas la Bacău
 

CS Oltchim Râmnicu Vâlcea va avea un program foarte aglomerat în următoarele săptămâni! Duminică, 30 octombrie, handbalistele pregătite de Radu Voina vor susţine partida con­tând pentru etapa a IV-a a grupelor Ligii Campionilor, în deplasare, împo­tri­va campioanei Rusiei, Dinamo Vol­go­grad, un meci care s-ar putea do­vedi decisiv pentru calificarea în faza următoare, în cazul unei victorii de partea vâlcencelor.

Dar, până la întâlnirea de dumi­ni­că din Rusia, „chimistele” vor avea de susţinut un meci „restanţă” din Liga Naţională de handbal feminin, aferent etapei cu numărul şase, tot în depla­sa­re, la CSM Bacău. Teoretic, moldo­ven­cele sunt net inferioare din punct de vedere al valorii lotului comparativ cu râmnicencele, însă, cu siguranţă hand­balistele din Bacău vor încerca să facă „un meci mare”, motivate fiind de miza întâlnirii cu multipla campioană a României. Pentru Oltchim, un succes mâine va însemna revenirea pe prima treaptă a clasamentului Ligii Naţio­nale, la un punct în faţa brăilencelor de la „Dunărea”. Partida va avea loc începând cu ora de start 11.00.

În etapa a VII-a, CS Oltchim ar tre­bui să întâlnească sâmbătă, 5 no­iem­brie, în Sala Sporturilor „Traian” pe HC Za­lău, echipă pregătită de fostul prin­cipal „vâlcean” Gheorghe Tadici. Dar, având în vedere faptul că la numai o sin­gură zi diferenţă (duminică, 6 no­iem­­brie) „chimistele” au programat „due­lul” din etapa a V-a a grupelor Ligii Cam­pio­nilor, împotriva nemţoaicelor de la Bux­te­huder SV, este de aşteptat ca disputa cu handbalistele din Zalău să fie repro­gramată pentru o dată ulterioară.

Programul complet al Oltchimului şi al echipei naţionale până la sfârşitul anului 2011

Calendarul „chimistelor” pentru toate competiţiile în care sunt angre­nate va fi următorul: CSM Bacău – Oltchim (27 octombrie, Liga Naţională, etapa a VI-a); Dinamo Volgograd – Olt­chim (30 octombrie, grupele Ligii Cam­pionilor, etapa a IV-a); Oltchim – HC Zalău (5 noiembrie, Liga Naţio­nală, etapa a VII-a, cel mai probabil federaţia urmând să stabilească un alt termen de disputare); Oltchim – Buxte­huder SV (6 noiembrie, grupele Ligii Cam­pionilor, etapa a V-a); HC Dună­rea Brăila – Oltchim (12 noiembrie, Liga Naţională, etapa a VIII-a, posibil şi acest meci să fie amânat); Oltchim – Itxako Navarra (13 noiembrie, grupele Ligii Campionilor, etapa a VI-a).

Datorită faptului că majoritatea handbalistelor de la CS Oltchim fac parte şi din lotul echipei naţionale a României, este important de ştiut şi pro­gramul acesteia: Trofeul „Carpaţi”, desfăşurat la Drobeta Turnu-Severin între 18-21 noiembrie (acolo selecţio­na­ta României va întâlni repezen­tan­tele similare ale Ungariei, Serbiei şi Macedoniei); şi desigur, cea mai im­por­tantă competiţie a acestui an din hand­balul feminin românesc, Cam­pio­natul Mondial din Brazilia, în perioada 2-18 decembrie. Vor participa 24 de echipe împărţite în patru grupe cu câte şase formaţii. România este „cap de serie” al grupei sale şi se va lupta pentru primele patru poziţii (cele care asigură atingerea fazei optimilor de finală) cu selecţionatele din Franţa, Brazilia, Japonia, Cuba şi Tunisia.