CSM a spart „gheaţa” şi a obţinut primul succes din acest sezon


• fotbaliştii vâlceni au „tremurat” însă la final pentru o victorie în faţa orădenilor de la FC Bihor


Sâmbătă, pe Stadionul „Municipal” din Parcul Zăvoi, CSM Râmnicu Vâlcea a întâlnit FC Bihor Oradea, în cadrul unei partide contând pentru etapa a II-a din Seria Vest a ligii secunde. Fără antrenorul Claudiu Niculescu pe banca tehnică (acesta fiind suspendat după eliminarea primită în meciul din Cupă cu FC Universitatea Craiova) şi cu secundul Cornel Dobre în rol de „dirijor” de pe marginea terenului, municipalii au început ca „din tun” disputa cu bihorenii, punându-i la respect încă din minutul 6, când Sergiu Arnăutu a dus la bun sfârşit o acţiune individuală începută pe flancul stâng al ofensivei vâlcene. Vâlcea şi-a continuat „recitalul” la poarta oaspeţilor, iar după mai multe şanse irosite, fundaşul Mihai Deaconescu a finalizat în stil de mare atacant o acţiune pe partea dreaptă, preferând în locul unei centrări un şut direct pe poarta „nefericitului” goal-keeper bihorean Smaranda, mingea scuturând plasa din colţul lung al porţii vizitatorilor.

Nici repriza a doua nu a adus schimbări notabile în privinţa evoluţiei „ostilităţilor” de pe teren, fotbaliştii vâlceni dominând jocul cu autoritate şi după pauză. Situaţia bihorenilor s-a complicat şi mai tare din minutul 60, atunci când Sfârlea a văzut cel de-al doilea galben. Municipalii râmniceni au dat senzaţia că au rezolvat definitiv ecuaţia partidei în minutul 85, când Victoraş Cataramă a transformat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 25 metri distanţă de poarta oaspeţilor. Exact în momentul în care suporterii vâlcenii începeau să părăsească tribunele, convinşi că au văzut tot ce se putea vedea în meciul de sâmbătă, bihorenii au oferit un neaşteptat moment de vituozitate. La numai un minut trecut de la ultimul gol al vâlcenilor, Adrian Hadăr a redus din „handicapul” oaspeţilor, punctând în urma unei grave erori apărute în defensiva municipalilor, iar peste alte trei minute, Z. Lucaks a reaprins prin golul său speranţele oaspeţilor pentru obţinerea unei remize. Ultimele momente s-au jucat pe muchie de cuţit, însă vâlcenii nu au mai gafat, partida încheindu-se cu un succes (rezultat final 3-2) mult mai confortabil decât o arată scorul.


Secundul Cornel Dobre a găsit vinovatul pentru cele două goluri primite în finalul partidei: „Trebuie să scăpăm de mentalitatea balcanică a jucătorilor!”


În conferinţa de presă organizată la finalul partidei de sâmbătă, antrenorul secund Cornel Dobre, cel care a dirijat de pe bancă „angrenajul” municipalilor în meciul cu FC Bihor în absenţa principalului suspendat Claudiu Niculescu, a afirmat că Vâlcea a meritat cu prisosinţă victoria, iar scorul afişat la final pe tabela de marcaj este unul mincinos, diferenţa putând să fie mult mai mare în favoarea râmnicenilor. Tehnicianul de la CSM a găsit şi un vinovat pentru cele două goluri stupide încasate în ultimele minute ale întâlnirii, punând totul pe seama mentalităţii balcanice a jucătorilor, care s-au crezut prea devreme învingători. „Noi puteam să câştigăm la un scor mult mai convingător. Trebuia să nu primim nici un gol! Sunt mulţumit de cum au jucat fotbaliştii noştri în cea mai mare parte a partidei, dar extrem de dezamăgit pentru ultimele cinci-zece minute, când am primit două goluri simple, pe greşeli de marcaj copilăreşti. Trebuie să scăpăm cât mai rapid de această mentalitate balcanică pe care o au jucătorii, ei văzându-se prea devreme învingători, iar adversarul putea să ne pedepsească drastic. Şi mai grav este faptul că am primit două goluri în superioritate numerică, într-un moment în care noi trebuia să dominăm fără probleme. Spun încă o dată că trebuia şi puteam să câştigăm la pas, de altfel am şi dominat o mare parte a timpului de joc, ne-am creat multe ocazii, am şi marcat, iar adversarul a ajuns cam o singură dată la poartă şi ne-a dat două goluri!”, a tunat şi fulgerat secundul Dobre. Acesta a mai mărturisit că: „Ne este foarte greu fără Claudiu Niculescu pe bancă. Nu ştim cât timp va fi suspendat, dar este posibil ca la următorul meci să se afle alături de noi pe bancă, acolo unde îi este locul. Eu sper să revină cât mai curând pentru că avem nevoie de el”.


Destul de obraznic cu reprezentanţii mass-media, antrenorul de la Bihor a făcut o afirmaţie surprinzătoare: „Dacă nu eram dezavantajaţi de arbitru, puteam obţine mai mult din acest joc”


Sosit primul la conferinţa de presă, tehnicianul de la FC Bihor Oradea, Gheorghe Ghiţ, s-a comportat atipic pentru o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, arătându-se deranjat de aproape orice întrebare primită. Din puţinele declaraţii oferite, el a lăsat impresia că a văzut alt meci, unul în care Bihorul a dominat, şi-a creat ocazii, şi numai „complotul” celor trei arbitri a făcut ca la „zestrea” Oradei să nu se adauge trei puncte. „În meciul de astăzi (n.red. sâmbătă) vorbim de două reprize distincte. Prima, în care Vâlcea a dominat, şi a doua, în care noi puteam să obţinem măcar un punct. Cred că, dacă nu eram dezavantajaţi de arbitraj, puteam obţine mai mult, dar asta este, nu avem ce să mai facem. Eliminarea jucătorului nostru s-a produs pe nedrept, pentru că a primit primul galben extrem de repede, iar cel de-al doilea pentru un fault de joc, nu pentru ceva grav. E frustrant când se întâmplă astfel de lucruri. Noi am avut o posesie mai bună în a doua repriză, ne-am creat ocazii, am şi marcat de două ori şi puteam obţine mai mult din acest joc. Am simţit de la pauză că echipa gazdă va cădea fizic pe final şi le-am şi spus jucătorilor mei asta. Îmi pare rău că nu am avut o primă repriză la fel de bună ca cea de-a doua”, a concluzionat antrenorul bihorean.


„Război” la Severin între cele două Universităţi! Fotbaliştii lui Rufă nu se regăsesc şi abia au obţinut primul punct din acest sezon


Tot în cadrul etapei a II-a, echipa fostului patron de la CSM Râmnicu Vâlcea, Cătălin Rufă (actualmente patronul formaţiei Metalul Reşiţa), a izbutit doar un rezultat de egalitate, pe propriul teren, în faţa unei dintre cele mai slab cotate grupări ale Seriei Vest, Olimpia Satu Mare (scor 2-2). În urma acestei remize, situaţia echipei din Valea Domanului începe să se complice, fotbaliştii lui Rufă acumulând doar un punct „chinuit” în clasament, ocupând penultimul loc, iar runda viitoare îi aşteaptă o partidă dificilă pe terenul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Şi cele două „Universităţi” apărute din această vară au fost protagonistele unui duel extrem de interesant, acestea întâlnindu-se pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, arenă care găzduieşte meciurile de pe teren propriu ale FC Universitatea. Meciul a avut mulţi nervi, înjurăturile au curs „gârlă” la nivelul suporterilor şi chiar la cel al oficialilor, însă tot tam-tamul nu a folosit la nimic, echipele antrenorilor Nicolo Napoli şi Erik Lincar făcând un joc modest şi încheind la egalitate, scor 0-0.


Rezultatele etapei a II-a


CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor Oradea 3-2

Arnăutu ’6, Deaconescu ’29, Cataramă ’85 / Hadăr ’86, Lucaks ’89

Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare 2-2

Staicu ’63, ’83 / Lemac ’90, ’93

Gloria Bistriţa – Minerul Motru 2-0

Antonache ’64, Matei ’72

UTA Arad – ASA Târgu Mureş 1-1

Sălăjan ’77 / Bumba ’94 (p)

CS Mioveni – FC Olt Slatina 0-1

Siminic ’88

FC U. Craiova – CS U. Craiova 0-0


Programul etapei a III-a


Sâmbătă, 21 septembrie, ora 11.00
:

CSM Râmnicu Vâlcea – UTA Arad

FC Bihor Oradea – CS Mioveni

FC Olt Slatina – Gloria Bistriţa

Minerul Motru – FC U. Craiova

Olimpia Satu Mare – ASA Târgu Mureş

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 18.00:

CS U. Craiova – Metalul Reşiţa


Clasament


1.Gloria Bistriţa             2        1        1        0        3-1    4p

2.CSM Rm. Vâlcea        2        1        1        0        3-2    4p

3.ASA Târgu Mureş       2        1        1        0        2-1    4p

4.FC Olt Slatina            2        1        1        0        1-0    4p

5.Minerul Motru            2        1        0        1        4-2    3p

6.FC Bihor Oradea        2        1        0        1        4-4    3p

7.Olimpia Satu Mare      2        0        2        0        3-3    2p

8.FC U. Craiova           2        0        2        0        1-1    2p

9.CS U. Craiova           2        0        2        0        1-1    2p

10. UTA Arad              2        0        1        1        2-3    1p

11.Metalul Reşiţa         2        0        1        1        2-3    1p

12.CS Mioveni             2        0        0        2        0-5    0p

*primele şase clasate se califică în play-off, iar ultimele şase în play-out