CSM a obţinut o mega victorie în meciul de prezentare cu Dinamo


• „câinii roşii” au plecat cu coada între picioare din Zăvoi, învinşi cu scorul de 3-2

• municipalii au pecetluit soarta partidei în mai puţin de zece minute din repriza secundă, atunci când au marcat de trei ori

• peste 4.000 de spectatori au asistat la acest meci de gală


Astăzi, Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea a găzduit meciul anului pentru fotbalul din judeţul nostru, invitata de onoare în partida de prezentare organizată de conducerea Clubului Sportiv Municipal fiind echipa Dinamo Bucureşti. Sosiţi cu toate vedetele la meciul de prezentare, „câinii roşii” au început mai bine partida de la Râmnicu Vâlcea, demonstrând, pe parcursul primei reprize, diferenţa de valoare care există între jucătorii unei grupări din Liga I şi cei ai uneia din Liga a II-a, aşa cum este cazul municipalilor antrenaţi de un fost mare atacant dinamovist, Claudiu Niculescu. Bucureştenii au dominat prima parte a întâlnirii, iar golurile reuşite de Elton Da Silva (minutul 22) şi Mansaly Boubacar (minutul 35) au venit în mod logic, primul înscriind în urma unei erori produsă în defensiva gazdelor, iar cel de-al doilea după o splendidă lovitură cu capul din interiorul careului vâlcenilor.


Scorul a fost „răsturnat” după pauză


Elevii lui Claudiu Niculescu au revenit mai motivaţi de la vestiare, iar pe fondul oboselii şi a lipsei de concentrare pe care dinamoviştii le-au arătat pe teren au reuşit să remonteze în mod neaşteptat „handicapul” care îi separa la pauză de o fostă campioană a României şi chiar să se impună în faţa acesteia, totul în nici zece minute. Căpitanul Ionuţ Stoica (minutul 74), Codruţ Lircă (minutul 77) şi Mihai Deaconescu (minutul 79) au fost jucătorii care au întors soarta partidei disputată astăzi şi au făcut ca CSM să obţină o prestigioasă victorie în meciul de prezentare (scor final 3-2), eveniment la care au asistat peste 4.000 de spectatori, în condiţiile în care accesul pe stadion s-a făcut contra cost (cel mai scump bilet a avut un preţ de 20 lei, iar cel mai ieftin 5 lei).


Caseta tehnică


CSM Râmnicu Vâlcea: Florin Matache – Samson Nwabueze, Ionuţ Tătaru, Mihai Deaconescu, Eduard Stoica – Ionuţ Stoica (C), Valentin Bărbulescu – Victoraş Cataramă, Bogdan Geantă – Ionuţ Briceag şi Sergiu Negruţ. Pe parcursul partidei, au mai evoluat: Andrei Popescu – Codruţ Lircă, Cătălin Pârvulescu, Sergiu Arnăutu, Daniel Iancu, Adrian Popa, Ovidiu Popescu şi Adrian Codin.

Antrenori: Claudiu Niculescu, Cornel Dobre, Marcel Carabageac şi Robert Tufişi.

Dinamo Bucureşti: Cristian Bălgrădean – Srgian Luchin, Alexander Durimel, Dragoş Grigore, Constantin Grecu – Mansaly Boubacar, Elton Da Silva, Cosmin Matei, Alexandru Curtean – Ionuţ Lazăr şi George Ţucudean. Pe parcursul partidei, au mai evoluat: Laurenţiu Rus, Antonio Asanovic, Steven Thicot, Dorin Rotariu, Maretic şi Ionel Dănciulescu.

Antrenori: Gheorghe Mulţescu, Daniel Timofte şi Cătălin Mulţescu.


Tehnicianul dinamoviştilor a pus eşecul pe seama oboselii elevilor săi şi a mărturisit că CSM are valoare de prima ligă


După încheierea partidei, în cadrul conferinţei de presă, antrenorul dinamoviştilor, Gheorghe Mulţescu, a declarat că nu este mulţumit de rezultatul consemnat astăzi, dar a precizat că îi înţelege într-o oarecare măsură pe fotbaliştii săi, aceştia venind obosiţi după stagiul de pregătire pe care l-au efectuat în staţiunea montană Poiana Braşov. De asemenea, tehnicianul oaspeţilor s-a declarat plăcut impresionat de forţa de joc pe care au arătat-o elevii lui Claudiu Niculescu, afirmând că CSM este una dintre cele mai puternice echipe din Liga a II-a. „A fost un amical util pentru noi. Ne aşteptam ca adversarii să ne pună probleme, având în vedere faptul că acesta era un meci foarte important pentru ei. Nu sunt mulţumit de rezultatul de astăzi, însă, pe de-o parte, îi înţeleg pe jucătorii mei, pun înfrângerea pe seama oboselii şi s-a văzut că, după minutul 60, aceasta şi-a spus cuvântul în jocul nostru” (…) „Despre CSM Râmnicu Vâlcea pot spune că merită să îşi îndeplinească obiectivul şi să promoveze, eu consider această echipă una dintre cele mai puternice din Liga a II-a, cel puţin dintre cele pe care le-am văzut cum joacă”, a mai adăugat Mulţescu.


Niculescu: „Mi-am conturat primul unsprezece în proporţie de 99%”


În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, antrenorul de la CSM Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, a afirmat că partida de astăzi l-a ajutat să îşi contureze componenţa echipei de start înaintea începerii campionatului din Seria Vest a ligii secunde. „Vreau să felicit jucătorii după această victorie cu Dinamo şi să le mulţumesc pentru eforturile şi dăruirea de care au dat dovadă pe teren. Mă bucură rezultatul, însă nu trebuie să credem că suntem la nivelul unei echipe precum Dinamo Bucureşti în forma ei obişnuită. Noi avem mult de muncă şi trebuie să începem concentraţi campionatul cu gândul la meciurile noastre din liga secundă şi consider că partida cu Dinamo de astăzi ar trebui considerată ca un imbold pentru jucătorii mei, în sensul că, dacă vor să joace săptămână de săptămână cu astfel de echipe puternice şi cu un stadion aproape plin trebuie să tragă tare în acest sezon de Liga a II-a şi să promoveze la finalul său, mai ales că avem toate condiţiile necesare pentru a face performanţă. Vreau să mai adaug faptul că, dacă la ultima conferinţă de presă, organizată marţi, nu eram decis decât în proporţie de 80% în privinţa modului în care va arăta cel mai bun unsprezece de jucători al nostru pentru meciurile din campionat, acum sunt decis în proporţie de 99%. Mai rămâne un singur post pe care încă nu sunt foarte foarte sigur. Nu vreau să spun despre ce post este vorba, dar jucătorul care evoluează acolo în mod normal încă nu m-a convins pe deplin că merită acel post. Desigur, vorbim de 99% în condiţiile în care nu luăm în calcul eventualele accidentări ce pot apărea până la începutul campionatului, însă sper să nu fie vorba despre aşa ceva şi să ni se dea anumite calcule peste cap”, a concluzionat Niculescu.