CS Şirineasa şi Flacăra Horezu, de neoprit în „Elita” fotbalului vâlcean


• FC Băbeni, Posada Perişani şi Hidroelectra „trag” din greu pentru a nu pierde contactul cu primele clasate


Week-end-ul trecut, în Liga a IV-a vâlceană s-a disputat o nouă rundă. A fost cea cu numărul şase în Seria Nord, respectiv numărul opt în Seria Sud, această diferenţă în structura competiţională datorându-se, aşa cum v-am mai informat, numărului diferit de participante în cele două întreceri (14 în Nord şi 15 în Sud).

În seria din care provin ultimele două campioane judeţene, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea şi Posada Perişani, runda a şasea a produs puţine surprize, doar două fiind rezultatele puţin scontate. La Budeşti, nou-promovata Viitorul a ţinut-o în „şah” pe mai experimentata Cozia Călimăneşti, iar la Brezoi, Lotru din localitate a trebuit să se recunoască învins în faţa unei echipe din subsolul clasamentului, AS Căzăneşti. În rest, favoritele au reuşit să se impună. Flacăra Horezu a câştigat pe terenul din Galicea în faţa Topologului viceprimarului Florea Udrea, „olarii” consolidându-şi prima poziţie în clasament (18 puncte, maximul posibil), în timp ce Posada (15 puncte) şi Hidroelectra (tot 15 puncte) au profitat de semieşecul celor de la Cozia (14 puncte) şi au urcat câte o poziţie în clasament, staţionând pe ultimele două locuri ale podiumului.


Rezultatele etapei a VI-a (Seria Nord)


Topologul Galicea – Flacăra Horezu 1-6

Stejarul Vlădeşti – Posada Perişani 1-6

Progresul Măldăreşti – U. Păuşeşti Măglaşi 4-1

Viitorul Dăeşti – Minerul Ocnele Mari 3-1

Lotru Brezoi – AS Căzăneşti 1-2

Viitorul Budeşti – Cozia Călimăneşti 1-1

Foresta Malaia – Hidro Râmnicu Vâlcea 0-1


Mutându-ne mai spre sud, până în seria din această parte a judeţului nostru, consemnăm victoria fotbaliştilor primarului Bîzîc din Băbeni, care s-au impus în derby-ul etapei, pe teren propriu, în faţa Unirii Drăgăşani, dar şi două rezultate neaşteptate, înregistrate în partidele CSM II Râmnicu Vâlcea – Olteţul Alunu (oaspeţii au câştigat toate puncte de pe terenul din Măciuca) şi Experţi Popeşti – Voinţa Orleşti (fotbaliştii din comuna primarului Şerban au reuşit doar o remiză în compania Voinţei). De asemenea, mai trebuie remarcată şi prestaţia elevilor antrenorului Dumitru Teleşpan de la CS Şirineasa, formaţie ce domină cu autoritate campionatul, ajungând la opt victorii din tot atâtea jocuri disputate. Primele poziţii în clasament sunt ocupate de echipele: CS Şirineasa 24p, FC Băbeni 21p, Unirea Drăgăşani 18p, Experţi 2000 Popeşti 17p, CSM II Râmnicu Vâlcea 12p.


Rezultatele etapei a VIII-a (Seria Sud)


CSM II Rm. Vâlcea – Olteţul Alunu 3-4

Victoria Frânceşti – Unirea Tomşani 5-2

Experţi Popeşti – Voinţa Orleşti 3-3

AS Creţeni – Viitorul Valea Mare 2-2

CS Şirineasa – CS Mădulari 3-0

Zorile Scundu – CS Şuşani 3-0

FC Băbeni – Unirea Drăgăşani 2-1

Oltul Ioneşti a stat

Minerul Berbeşti s-a retras din campionat