CS Chimia, un nou succes în Divizia A


Sportivele pregătite de antrenoa­­­rele Nicoleta Lazăr şi Cristina Rouă au reuşit sâmbătă, în Sala Sporturilor „Traian”, să obţină o nouă victorie în cadrul ligii se­cun­de de handbal feminin (Seria Vest). Partida a contat pentru etapa cu numărul 15, adver­sarele întâlnite fiind handbalistele Clubului Sportiv Municipal Bistriţa. Duelul a început aşa cum era şi de aşteptat, prin prisma pozi­­ţiilor ocupate în ierar­hia seriei, „chimistele mici” dovedindu-se mai bine organizate dar şi mai „tă­ioa­se” pe faza ofensivă. Eliza Bucura şi Ana Udrea pornesc ca din „tun” în joc, adversarele fiind luate prin sur­prindere, acestea nedezmeticindu-se în primele 9 minute, atunci când tabela indica deja o diferenţă de patru „lun­gimi”, 6-2! Între mai multe „parla­mentări” ale oficialilor oaspeţilor la adresa arbitrilor decât indicaţii pentru pro­priile jucătoare aflate în dificultate, acestea din urmă reuşesc totuşi „tre­zi­rea”, iar meciul a prins un aspect echi­li­brat. Avantajul luat de vâlcence încă din startul partidei se menţine relativ constant până prin minutul 15 (10-6), pentru ca, peste numai câteva minute, ardelencele să se apropie „amenin­ţă­­­tor”, ele revenind la doar două goluri „ecart” (12-10). Aceeaşi Eliza Bucura, pur­tătoarea tricolului cu numărul zece „chimist”, cu o evoluţie magistrală, dar şi Andrada Sta­min, au dovedit însă că totul nu a fost decât un simplu „foc de paie”, ele reuşind treptat să refacă din diferenţa iniţială. Vâlcencele au intrat la „cabine” cu un avantaj de numai trei goluri şi, chiar dacă soarta partidei nu era încă decisă, echipa mai valoroasă s-a văzut clar în teren.

Partea secundă nu a produs schimbări majore în registrul tactic al celor două formaţii, ea „certificând” şi mai mult diferenţa de valoare dintre cele două grupări de pe cea de-a doua „scenă” a handbalului feminin româ­nesc, râmnicencele continuân­­­du-şi spec­­tacolul oferit celor aproximativ 100 de fani prezenţi în tribunele Sălii Spor­turilor. Diferenţa de 5 goluri a fost refăcută în minutul 60 (23-18), aceasta regăsindu-se constant până la finalul jocului: 30-25 (minutul 50) şi 33-28, scorul cu care s-a în­cheiat partida. De punctat ar mai fi şi faptul că ambele antrenoare de pe banca tehnică a clu­bului Chimia au pregătit foarte bine jocul, handbalistele gazdă demons­trând în mai multe rânduri că au exer­sat in­tens anumite scheme la antrena­mente, aplicate cu succes în faţa mai modestelor „municipale” din Bistriţa. Cele mai bune mar­catoare de partea râmnicencelor au fost: Eliza Bucura, cu 10 reuşite, Andrada Stamin 7, Ana Udrea 5; din tabăra bistri­ţen­celor fă­cându-se remarcate doar Ligia Ilyeş şi Adnana Pop cu 7, res­pectiv 6 „trans­formări”.

Cu acest nou succes obţinut, elevele Nicoletei Lazăr urcă pe poziţia a cincea a ierarhiei Diviziei A, ele „con­tabilizând” un to­tal de 17 puncte (se află la 5 „lungimi” în spatele liderului CSŞ Caracal). Runda următoare, cea cu numărul şaisprezece va avea loc sâmbătă, 3 martie. În cadrul aces­teia, vâlcencele se vor deplasa în judeţul Co­vasna, acolo unde vor întâlni ocu­pan­ta poziţiei a opta, Bowling Sfântu Gheorghe.