CS Chimia, la prima remiză


• chiar dacă în handbal rezultatele de egalitate sunt mai rar întâlnite, CS Chimia a încheiat sâmbătă indecis cu Bowling Sfântu Gheorghe, 27-27

După un start neaşteptat de bun în noul sezon competiţional (mai ales prin prisma faptului că CS Chimia este debutantă în liga secundă de handbal feminin), în care elevele Nicoletei Lazăr au ieşit învingătoare din primele două meciuri, în rundele trei şi patru „chimistele mici” nu au mai reuşit asemenea performanţe, fiind învinse pe teren propriu de gorjencele de la Universitar „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, dar şi în deplasare, la CSM Bistriţa.

În etapa a cincea, disputată sâmbătă, 15 octombrie, în Râmnic, ele au întâlnit un adversar cu multă experienţă pe a doua „scenă” a handbalului feminin românesc: Club Sportiv Bowling Sfântu Gheorghe, echipa din judeţul Covasna având în componenţa sa multe jucătoare ce au evoluat în trecut şi la formaţii din prima ligă. Handbalistele vâlcene au început mai timorat disputa, scorul din finalul primului act fiind favorabil oaspetelor, 16-13. În partea a doua, la „rampă” au ieşit jucătoarele mai experimentate din lotul râmnicean, precum Nicoleta Safta, care au reuşit să repună Chimia „în grafic”, oferind chiar speranţe spectatorilor prezenţi că ar putea câştiga întâlnirea. Totuşi, scorul final înregistrat pe tabelă a fost unul egal (raritate în handbal), 27-27. Cu acest rezultat, echipa pregătită de Nicoleta Lazăr rămâne în mijlocul clasamentului (poziţia a şasea), cu 5 puncte acumulate. Celelalte întâlniri din runda cu numărul cinci au fost următoarele: CSŞ Caracal – Universitatea Timişoara 39-20 (15-12 a fost scorul consemnat la pauză); HC Alba Sebeş – CSM Sfântu Gheorghe 22-13 (11-5); Mureşul Târgu Mureş – CS Timişoara 32-28 (14-12); Universitatea Reşiţa – CSM Bistriţa 23-25 (12-11); CSM Slatina – Universitar „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu 25-24 (15-14) – supriza etapei. Pe primele locuri în campionat se află Universitar „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu 8 puncte (+32); Mureşul Târgu Mureş 8p (+13); CS Timişoara 7p (+7).

Următoarea etapă din liga a II-a naţională de handbal se va disputa chiar astăzi, cu ora de start 11.00. CS Chimia are programat un „duel” în judeţul Timiş, în faţa Universităţii Timişoara, ocupanta locului al 11-lea (penultimul), cu numai 2 puncte.