COTAR solicită includerea unei noi categorii de angajați la vaccinarea în etapa a doua!


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) au solicitat accesul la vaccinare în etapa a doua pentru angajații din transportul de persoane. COTAR nu a cerut vaccinarea doar pentru membri proprii, ci și pentru angajații din sistemul feroviar, care se găsesc în aceeași situație.
„Am cerut Ministerului Transporturilor să găsească soluții, astfel încât să ne vaccinăm și noi în etapa a doua. Suntem peste o jumătate de milion de persoane care intrăm în contact direct cu cei care călătoresc: șoferi de taxi, șoferi de autocar și microbuz, instructori auto, cei de la service-urile auto, feroviarii. Am cerut de două săptămâni un răspuns ministerului, dar nu ni s-a dat niciun răspuns”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.
„Ceea ce am putut observa în ultima perioadă, de când a început etapa a doua de vaccinare, pentru personalul esențial, ne ridică multe semne de întrebare în legătură cu modul în care au fost alese categoriile de personal esențial. Transportatorii sunt cei care intră permanent în contact direct cu foarte mulți călători, astfel încât ar fi trebuit să aibă prioritate la vaccinare, dar nici măcar nu au fost luați în considerare”, au mai transmis reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

Vaccinarea ar ajuta la traversarea mai rapidă a crizei sanitare

Având în vedere faptul că Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a prezentat, pe 27 ianuarie 2021, o primă analiză a situației campaniei de vaccinare din România, reprezentanții COTAR i-au cerut acestuia să ia în considerare și posibilitatea ca personalul din transporturile rutiere și feroviare (care dorește să se vaccineze) să poată beneficia de acces la vaccinuri. „Dacă rămân doze de vaccin, acestea trebuie să meargă către persoane care sunt eligibile în etapa a doua. Și aceste persoane nu sunt foarte greu de găsit”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, după ce a constatat că pe de o parte sunt vaccinuri care se pierd, în lipsa celor care ar fi trebuit să beneficieze de vaccinarea în etapa a doua. Pe de altă parte, cei care doresc să fie vaccinați nu pot beneficia de aceste doze!
„Noi cerem să se introducă și transportatorii în această etapă a vaccinării, pentru toți cei care doresc. Astfel s-ar putea rezolva foarte multe probleme și am putea ieși mai repede din pandemie”, au concluzionat reprezentanții COTAR.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al COTAR