Corona a remizat cu CSM. Vâlcea se menține pe primul loc în Liga Florilor


În această seară, la Brașov s-a disputat derby-ul etapei a zecea din Liga Florilor de handbal feminin. Corona Brașov și CSM București s-au întâlnit într-un meci care a pus față în față două dintre cele mai puternice echipe din handbalul feminin românesc, clasate pe locurile doi și patru înaintea acestui meci. Corona a lăsat în multe momente impresia că a fost echipa mai bună, a condus aproape tot timpul, însă Bucureștiul a găsit de fiecare dată forța să egaleze. Revenirea Cristinei Neagu a fost de foarte bun augur, prezența ei pe teren fiind providențială pentru CSM București în destul de multe situații în care jocul grupării din Capitală a suferit, cu precădere în faza ofensivă. Partida de la Brașov a avut două reprize indentice, fiecare încheiată cu scorul 15-15, pentru un rezultat final 30-30 care, în aparență, a conciliat cele două tabere, deși fiecare dintre acestea poate spune că nu a câștigat un punct din acest joc, ci a pierdut două.
De altfel, principala câștigătoare a acestui meci este chiar echipa vâlceană! SCM Râmnicu Vâlcea a rămas în „fotoliul” de lider al Ligii Florilor profitând de semieșecul Coronei, care s-a apropiat totuși la numai un punct de formația noastră (deși aici este de amintit și faptul că gruparea brașoveană are un joc mai mult disputat). Nici pentru CSM București remiza de la Brașov nu a fost tocmai de bun augur. În cazul unui succes, trupa din Capitală se apropia la trei puncte de SCM Râmnicu Vâlcea; așa însă, Bucureștiul a rămas destul de departe, la cinci „lungimi” în urma echipei noastre.
Situația la vârful clasamentului: SCM Râmnicu Vâlcea – 24p; Corona Brașov – 23p; SCM Gloria Buzău – 21p; CSM București – 19p; Gloria Bistrița – 18p; Minaur Baia Mare – 17p.