Copil de 12 ani, salvat de la înec de un polițist aflat în trecere


În cursul zilei de 11 iunie a.c., un polițist din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, aflat în timpul serviciului, în zona digului din apropierea râului Olt, din municipiu, a salvat o persoană ce se afla căzută într-un canal cu apă. Astfel, în timp ce se afla în zona digului din municipiul Râmnicu Vâlcea, polițistul a fost solicitat de către o femeie pentru a interveni în ajutorul unui minor care a căzut în canalul cu apă.

Colegul nostru, Alin,  a acționat de îndată, reușind astfel să scoată minorul de 12 ani din apă până la sosirea echipajelor medicale, considerând că orice secundă era importantă. Dându-și seama că există riscul unui stop cardio-respirator, colegul nostru i-a acordat primul ajutor, reușind astfel să-l stabilizeze. Concomitent, a solicitat sprijinul altor persoane pentru a apela serviciul de urgență 112, manevrele acordate de către colegul nostru salvându-i viața băiatului”, au precizat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Tânărul salvat de Alin a fost transportat la o unitate medicală din județul Dolj pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Felicitări tânărului polițist pentru promptitudinea cu care a acționat!