Cooperarea economico-culturală, pe agenda franco-română


După întâlnirile avute ieri, în Râmnic, cu reprezentanții administrației vâlcene, ambasadorul Franței în România, Philippe Gustin a vizitat sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” și Centrul de Studii Francofone, recent inaugurat la liceul cu același nume.

Viceprimarul Râmnicului, Gigi Matei, a adus în discuție colaborarea culturală prin demararea unor parteneriate între Franța și România. De asemenea, dezvoltarea economică și a investițiilor a reprezentat un alt punct important pe ordinea de zi. În România, sunt prezente peste 3.000 mii de firme franceze, câteva dintre ele și în județul Vâlcea, urmând ca, pe viitor, numărul lor să sporească. Ambasadorul a invitat administrația locală la „Conferința asupra Descentralizării”, eveniment care va avea loc la Constanța, în zilele de 13 și 14 iunie.

Mai mult, organizarea unui Festival de film francofon la Râmnicu Vâlcea și schimburile culturale care se vor face între tineri vor avea ca obiectiv coeziunea socială a cetățenilor celor două țări. La finalul întâlnirii, ambasadorul Franţei a scris în Cartea de Aur a Primăriei un mesaj prin care îşi exprimă speranţa că acest eveniment va deveni punctul de plecare pentru o serie de relaţii culturale şi economice fructuoase, între municipiu şi firmele franceze.