Contra lui Bleotu


bleotu_vasile1• liderul PSD-ului din zona Drăgăşani replică în zilele următoare verdictului ANI care l-a declarat incompatibil

Clipe grele pentru deputatul Vasile Bleotu, atât pe plan personal, cât şi pe plan politic, asta după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a trecut pe lista neagră a incompatibililor punându-l într-o lumină nefavorabilă taman într-un an electoral.

Aşa cum era de aşteptat, în faţa unei astfel de situaţii, pesedistul a vorbit de o decizie cu “iz politic”, subliniind că va face contestaţie la Curtea de Apel. Bleotu crede că inspectorii ANI au interpretat greşit legea 161/2003, funcţia sa de director economic la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) neîncadrându-se în prevederile legii. Mai mult, social-democratul spune despre FGDB că nu este nici societate comercială, nefiind înregistrată la Registrul Comerţului, nu societate financiară sau de asigurări şi nu primeşte bani din bugetul de stat. El va contesta decizia ANI în contencios administrativ, la Curtea de Apel.