Continuă invincibilitatea pe teren propriu: CSM – Olimpia Satu Mare 3-0


• în urma acestui succes, fotbaliştii antrenaţi de Claudiu Niculescu au urcat pe locul patru în clasament


Într-un meci disputat astăzi pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, contând pentru etapa a IX-a a Seriei Vest din liga secundă, CSM a surclasat-o pe Olimpia Satu Mare. Chiar dacă partida se anunţa echilibrată, pe teren întâlnindu-se ocupantele poziţiilor şase şi patru înaintea acestei etape, vâlcenii şi-au demonstrat cu mare lejeritate superioritatea, controlând meciul fără probleme de un capăt la celălalt. Balanţa dintre cele două formaţii s-a înclinat rapid în favoarea municipalilor lui Claudiu Niculescu, Sergiu Arnăutu marcând în minutul 11, atunci când a scăpat singur cu portarul adversar şi, chiar dacă a fost „controlat” serios la picioare de un adversar, şi-a menţinut echilibrul şi a marcat printr-un şut expediat de la numai şase-şapte metri distanţă de buturile sătmărenilor.

Minutul 35 s-a dovedit favorabil râmnicenilor, când celălalt Sergiu al grupării din Parcul Zăvoi (Negruţ) a fost faultat în colţul careului mare advers, iar centralul întâlnirii (timişoreanul Cătălin Botaş) a acordat lovitură de la unsprezece metri. Decarul Codruţ Lircă a fost cel care şi-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă, milocaşul vâlcean transformând cu siguranţă şi stabilind totodată scorul pauzei.

Şi în repriza secundă vâlcenii s-au aflat la conducerea „ostilităţilor” meciul desfăşurându-se într-o singură parte. Golul a venit însă destul de târziu, abia în minutul 77, când Codruţ Lircă a transformat o altă lovitură de la unsprezece metri, dictată ca urmare a unui fault în careu comis de un fundaş sătmărean asupra lui Daniel Iancu.

Cu cele trei puncte acumulate în urma succesului de astăzi, CSM Râmnicu Vâlcea a urcat două poziţii în clasamentul Seriei Vest, ajungând pe locul patru, la trei puncte în urma liderului CS Universitatea Craiova.


Urmează un meci foarte dificil în runda intermediară


Miercuri, 6 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, CSM Râmnicu Vâlcea va evolua în etapa intermediară programată de oficialii Federaţiei Române de Fotbal, cea cu numărul zece din Seria Vest a Ligii a II-a. Partida se anunţă extrem de dificilă pentru municipali, elevii lui Claudiu Niculescu urmând să se deplaseze la Craiova, acolo unde vor evolua pe terenul liderului CS Universitatea. Întâlnirea din Bănie va fi transmisă în direct de Televiziunea Română pe postul TVR3.

Niculescu: „A câştigat echipa mai bună”

După încheierea partidei de sâmbătă, antrenorul Claudiu Niculescu a venit foarte degajat la întâlnirea cu presa, semn vădit că a fost mulţumit de prestaţia elevilor săi. Tehnicianul grupării din Zăvoi a declarat că prestaţia bună a echipei s-a datorat şi mijlocaşilor centrali Cârstoiu, Lircă şi Bărbulescu, jucători care au avut rolul de a stopa din „faşă” acţiunile ofensive iniţiate de sătmăreni. „Cred că ne-am descurcat bine, am pus presiune pe adversar, am recuperat multe baloane în treimea adversă, ne-a mers jocul. Prima repriză a fost probabil cea mai bună a noastră de la începutul campionatului şi mă bucură asta. E important că am câştigat cu Olimpia Satu Mare, o echipă bună, fiindcă noi veneam cu un moral mai scăzut după înfrângerea de la Târgu Mureş şi băieţii aveau nevoie de o victorie care să le dea încredere. Nu vreau să remarc pe cineva în mod deosebit de la noi, toţi au jucat bine, dar, totuşi, dau un plus pentru cei trei mijlocaşi centrali, Monel Cârstoiu, Codruţ Lircă şi Valentin Bărbulescu”, a menţionat antrenorul de la CSM.

Vâlcea are cel mai prolific atac din Serie. Niculescu se bucură şi nu prea

Cu cele trei goluri marcate în poarta „nefericiţilor” din Satu Mare, CSM se poate mândri cu statutul de cea mai bună marcatoare a Seriei Vest, ajungând la un total de paisprezece goluri înscrise (dintre care numai unul izbutit în deplasare!). Referitor la această situaţie, Claudiu Niculescu a declarat că este doar o coincidenţă faptul că el a fost atacant în perioada când juca fotbal, nefăcând din strategia „totul pe cartea atacului” o filosofie de joc la CSM. În plus, antrenorul formaţiei râmnicene s-a declarat mulţumit de faptul că echipa sa marchează aproape în fiecare meci, dar totodată nemulţumit că, de asemenea, tot aproape în fiecare etapă şi încasează goluri. „Noi puteam marca mai multe goluri cu Satu Mare. În repriza a doua, scorul putea lua proporţii. Dar, încă ne precipităm în faza de finalizare, nu legăm mereu bine şi mai avem mult de muncă aici. Mă bucur că marcăm aproape în fiecare meci, dar mă îngrijorează faptul că şi luăm goluri destul de des”, a concluzionat Niculescu.

Csik: „Vâlcea a demonstrat că este o candidată la promovare”

Vizibil dezamăgit după eşecul suferit la scor de neprezentare, antrenorul oaspeţilor de sâmbătă, fostul fotbalist al Stelei Tiberiu Csik, a mărturisit că Vâlcea a oferit o replică extrem de solidă echipei sale, câştigând întâlnirea pe merit: „Echipa gazdă a fost mai bună ca noi, a meritat victoria şi felicit Vâlcea pentru asta. Faţă de echipele pe care le-am întâlnit până acum, Vâlcea a demonstrat că este o candidată la promovare. Această echipă este organizată, joacă eficient şi pot să spun că am rămas impresionat de ce am văzut aici”.

Rezultatele etapei a IX-a

 

Vineri, 1 noiembrie

UT Arad – FC Universitatea Craiova 1-1

Apostu ’45 / Baird ’74 

Sâmbătă, 2 noiembrie

CSM Râmnicu Vâlcea – Olimpia Satu Mare 3-0

Arnăutu ’11 Lircă ’35 (p) ’77 (p)

Gloria Bistriţa – Metalul Reşiţa 1-0

Roşu ’75

CS Mioveni – ASA Târgu Mureş 1-1

Tănasă ’59 / Szilagi ’61

FC Bihor Oradea – CS Universitatea Craiova 0-1

Sin ’72

FC Olt Slatina – Minerul Motru 3-0

Quist ’75 Bancu ’78 Ene ’90 


Programul etapei a X-a (intermediară)

 

Miercuri, 6 noiembrie (ora 14.00)

Metalul Reşiţa – FC U. Craiova

Olimpia Satu Mare – CS Mioveni

Minerul Motru – FC Bihor Oradea

FC Olt Slatina – UT Arad

Miercuri, 6 noiembrie (ora 17.00)

CS U. Craiova – CSM Râmnicu Vâlcea

Miercuri, 6 noiembrie (ora 20.00)

ASA Târgu Mureş – Gloria Bistriţa


Clasament
 


Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.CS U. Craiova            9        5        3        1        10-6  18p

2.Gloria Bistriţa             9        5        2        2        11-6  17p

3.FC U. Craiova            9        4        4        1        9-5    16p

4.CSM Rm. Vâlcea         9        4        3        2        14-9  15p

5.ASA Târgu Mureş       9        3        4        2        8-6    13p

6.Metalul Reşiţa            9        4        1        4        13-12 13p

7.Olimpia Satu Mare      9        3        4        2        8-8    13p

8.FC Olt Slatina            9        3        3        3        8-7    12p

9.CS Mioveni                9        2        3        4        8-12  9p

10.FC Bihor Oradea       9        3        2        5        8-12  8p

11. UT Arad                 9        2        2        5        7-13  8p

12.Minerul Motru           9        1        1        7        6-10  4p

*primele şase locuri asigură calificarea în play-off, iar ultimele şase în play-out