Constelaţia de la Vâlcea, în pericol


BarbosaNavarro• Barbosa şi Navarro au depus memorii pentru neplata salariilor
 

Fără vreun ban primit din luna decembrie şi până în prezent, handbalistele de la Oltchim încep să îşi piardă puterea de aşteptare. Înaintea partidei cu Zvezda Zvenigorod ele au transmis, prin intermediul Ramonei Farcău şi Iuliei Managarova, prezente într-o conferinţă de presă, un mesaj destul de clar, dar care se pare că nu a fost recepţionat de conducerea şi mai ales de sponsorii clubului: „ne gândim doar la victorie, dar avem promisiuni că ne vom primi banii”. Astfel, neplătite de atâta timp, portugheza Alexandrina Barbosa şi spaniola Silvia Navarro au fost primele care au cedat şi au depus memorii la Federaţia Română de Handbal pentru a deveni libere de contract. Oltchimul poate împiedica despărţirea de cele două jucătoare doar în eventualitatea în care, până în data de 4 martie, în conturile handbalistelor vor fi virate restanţele contractuale aferente ultimelor două luni.

„Cele două handbaliste şi-au depus memorii”

Această situaţie destul de delicată pe care o traversează campioana României a fost confirmată de către Mihai Marinescu, preşedintele Comisiei de Soluţionare a Memoriilor din cadrul FRH, cel care a declarat marţi, pentru Mediafax, următoarele: „Cele două handbaliste şi-au depus memorii pentru neplata salariilor, care depăşeşte 60 de zile, astfel că se încadrează regulamentelor. Memoriile au fost judecate astăzi (n.red. marţi), iar Oltchim are termen până în 4 martie pentru a achita restanţele. În caz contrar, handbalistele devin libere de contract. Menţionez că portarul Amandine Leynaud nu a depus un memoriu similar”.

Leynaud a semnat cu Vardar Skopje

Totuşi, conform informaţiilor preluate de ProSport din presa franceză, se pare că portăriţa naţionalei Franţei a semnat cu campioana Macedoniei, Vardar Skopje, pentru un sezon. Ea ar fi în acest moment deja liberă de contract, conform unei clauze din înţelegerea pe care o semnase cu gruparea vâlceană ce prevedea ca, în cazul în care nu era plătită timp de două luni, urmează să devină automat liberă de orice angajament. Astfel, Leynaud părăseşte Vâlcea deşi nici măcar nu a apucat să debuteze în tricoul Oltchimului într-un meci oficial, ea suferind o accidentare la ligamentele genunchiului drept în luna septembrie, în finalul perioadei de pregătire.

Jumătate de milion de euro, „nota de plată” către jucătoare

Din câte se pare, conducerea Clubului Sportiv Oltchim ar avea nevoie de aproximativ 500.000 de euro pentru a putea plăti restanţele salariale către handbaliste şi a evita astfel despărţirea de câteva sau chiar mai multe dintre ele, despărţiri ce ar distruge orice speranţă legată de un parcurs încheiat cu succes în Liga Campionilor. Cu mingea ridicată la fileu, responsabilitatea se află acum în curtea principalilor sponsori ai formaţiei vâlcene: OMV Petrom, Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea.