Comasarea alegerilor este neconstituţională. Guvernul trebuie să plece


Indiferent de motivaţia CCR, comasarea alegerilor trebuie să fie subiect închis. Guvernul trebuie să plece, este nevoie de guvern de tehnocraţi şi alegeri anticipate.

Comasarea alegerilor s-a anulat din două motive: În primul rând pentru că USL a depus o sesizare de neconstituţionalitate a legii asumate abuziv de Guvern, USL refuzând categoric să fie complice la jocul antidemocratic al puterii. În al doilea rând, pentru că românii au ieşit în stradă şi au protestat masiv împotriva abuzurilor de putere ale regimului Băsescu. Aşadar, înainte de toate, Decizia Curţii reprezintă şi victoria oamenilor din stradă.

Este o înfrângere catastrofală pentru PDL, care a făcut totul pentru a forţa comasarea alegerilor cu intenţii clare de fraudare a acestora. Anularea comasării este a şasea  înfrângere a PDL şi a lui Traian Băsescu de la debutul protestelor.

Celelalte 5 înfrângeri ale puterii au fost: retragerea legii sănătăţii, rechemarea în funcţie a lui Raed Arafat, organizarea sesiunii parlamentare extraordinare, amânarea plăţii taxei auto şi demiterea lui Teodor Baconschi.

Guvernul ar trebui să demisioneze pentru că, deşi nu a existat niciun argument care să susţină comasarea alegerilor, PDL a refuzat toate semnalele societăţii civile, semnalele opoziţiei, adoptând legea prin angajarea răspunderii.

Situaţia nu poate fi detensionată prin blocarea protestelor paşnice, ci prin schimbarea puterii prin alegeri anticipate. Românii care protestează în stradă de două săptămâni şi nu numai ei au spus foarte clar ceea ce îşi doresc. Orice politician responsabil trebuie să ţină cont de nevoile şi revendicările oamenilor. Aici nu este vorba despre soarta vreunui politician sau a unui partid. Este vorba despre România şi despre viitorul românilor.

Nu susţinem înlocuirea guvernului Boc cu un guvern al USL. Dorim alegeri anticipate organizate de un Executiv competent şi obiectiv pentru ca oamenii să decidă în deplină cunoştinţă de cauză cine îi va conduce. Un lucru este clar: Românii nu mai vor să fie conduşi de Traian Băsescu şi de guvernul Boc.

Oamenii vor alt guvern, format din profesionişti. Şi mai vor alegeri prin care să decidă direcţia ţării.

Biroul de presă al Organizaţiei TSD Vâlcea