Codul silvic, în dezbatere la iniţiativa senatorului Niţu


nitu_dan4În parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, senatorul Dan Nițu organizează azi, 7 noiembrie 2013, începând cu ora 13.00, la sediul CCI o dezbatere pe tema „Codului silvic”, în contextul în care Parlamentul României a primit spre aprobare proiectul de lege privind modificarea și completarea acestui act normativ.

Principalele prevederi sunt legate de exploatarea durabilă a pădurilor, de înăsprirea pedepselor pentru furtul de lemn, de o gestionare mai bună a micilor proprietăți, de sprijinul acordat agenților economici pentru prelucrarea primară a lemnului în România, dar și de compensații acordate proprietarilor care nu-și pot exercita dreptul de proprietate în siturile Natura 2000. În prezent, proiectul de lege se află pe agenda Comisiei pentru Agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din Senatul României, comisie care va întocmi raportul privind modificarea și completarea Legii nr. 46/2008.

Scopul acestei dezbateri este informarea și consultarea actorilor din domeniu în perspectiva formulării unor amendamente care urmează să fie discutate și susținute săptămâna viitoare în ședința Comisiei pentru Agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din Senatul României. Printre invitații senatorului se află: Mircea Nadolu – prefectul județului;  Ion Cîlea – președintele Consiliului Județean;  Gheorghe Mihăilescu – directorul Direcției Silvice;  Gheorghe Poenaru – inspector șef ITRSV.