CJ VÂLCEA INVESTEȘTE DIN NOU pentru susținerea fotbalului județean


Așa după cum ați aflat și în alte rânduri din paginile cotidianului nostru, Consiliul Județean Vâlcea este unul dintre cei mai importanți susținători (dacă nu chiar cel mai important!) ai sportului de masă care se practică pe meleagurile noastre. Fonduri importante din bugetul propriu al instituției conduse de președintele Constantin Rădulescu au fost alocate pentru achiziționarea de echipamente de joc, mingi, echipamente medicale, plase pentru porți (și multe altele) necesare pentru desfășurarea fotbalului de nivel județean. Sigur, Consiliul Județean Vâlcea investește fonduri importante, alături de Primăria Râmnicului, și pentru susținerea activităților handbalistice de la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, dar în acest caz vorbim despre susținerea unui sport de nivel profesionist.
Revenind la susținerea sportului de masă, căci asta își doresc vâlcenii, ca banii instituțiilor să ajungă acolo unde este cu adevărat nevoie de ei, adică la «firul ierbii», trebuie spus că, recent, Consiliul Județean Vâlcea a alocat noi fonduri pentru sprijinirea echipelor în care se practică fotbalul de nivel amator, adică acel fotbal făcut de plăcere, pentru socializare și pentru mișcare. Banii alocați vor fi folosiți pentru achiziționarea unor truse medicale de prim-ajutor, dar și pentru echipamente sportive.

Constantin Rădulescu: „Suma de 346.500 lei, din bugetul propriu al județului, va merge către AJF Vâlcea”

„După doi ani în care activitatea sportivă a fost afectată, iată că revenim la normalitate și avem vești referitoare la sprijinul pe care îl oferim fotbalului județean. Am alocat fonduri pentru susținerea celor trei echipe de Liga a III-a și, la ultima ședință a Consiliului Județean, au fost aprobate noi sume pentru sprijinirea atât a fotbalului juvenil, cât și a celui de masă. În urma unui concurs de proiecte, suma de 346.500 lei, din bugetul propriu al județului, va merge către AJF Vâlcea, pentru proiectul «Susținerea fotbalului vâlcean». Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de truse medicale de prim-ajutor și alte materiale sportive (plase porți fotbal profesional, mingi etc.) pentru echipele de fotbal din județ, membre afiliate AJF Vâlcea, precum și pentru dotarea corpului de arbitri cu echipament de prezentare (trening și tricou). Pe viitor, avem și alte planuri pentru încurajarea sportului și ne vom implica, în măsura în care bugetul ne va permite, și în susținerea altor activități sportive”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al CJ Vâlcea