Cinste şi onoare medicinei vâlcene!


De multe ori părerile cititorilor şi-au găsit loc în paginile cotidianului nostru. Oamenii au vorbit despre neplăceri de zi cu zi, dar au vrut să aducă şi mulţumiri celor care le-au adus un zâmbet pe chip. Prezentăm mai jos două scrisori de mulţumire faţă de două cadre medicale, scrisori asparţinând pensionarei Anastasia Stroescu: „La sfârşitul lunii iunie, având probleme de sănătate, paşii m-au purtat la Spitalul nr. 1 Vâlcea. Internată la secţia Cardiologie, am avut surpriza plăcută să constat că s-au făcut îmbunătăţiri din toate punctele de vedere. Doamna doctor Berbescu împreună cu echipa de asistente şi infirmiere depun eforturi fără oboseală în slujba pacienţilor. Multă competenţă din partea asistentelor care fac tratamentul. Când se iveşte câte o criză sau ceva deosebit, doamna doctor Berbescu într-o clipă se află la căpătâiul bolnavului, cu blândeţea care o caracterizează. Bolnavii de inimă sunt încurajaţi de moralul ridicat care li se oferă. Curăţenia şi igiena asigură un confort benefic tuturor bolnavilor.

Doamna doctor Berbescu este tânără, dar hotărâtă să salveze inimile bolnave ale pacienţilor care se internează în secţia sa, la Cardiologie. Munceşte cu multă dăruire. O secţie model, în care am fost tratată de un medic model a cărui crez şi jurământ este sănătatea pacienţilor. Aduc felicitări întregului personal mucnitor care contribuie la menţinerea acestei secţii la standarde înalte de curăţenie şi igienă. Doamnei doctor Berbescu, o plecăciune cu mulţumiri pentru că a reuşit cu succes să-mi redea pulsul şi tensiunea la parametrii normali. Am fost externată cu speranţa că inima mă va ajuta să mă bucur de viaţă şi de frumuseţile ei. Cu un tonus optimist se externează pacienţii din această secţie. La orice oră, doamna doctor Berbescu poate fi găsită alergând la căpătâiul celor cu urgenţe. Este o onoare pentru Spitalul Judeţean Vâlcea, cu asemenea secţii şi asemenea doctori: competenţi şi cu putere de muncă. Doamna doctor Berbescu face parte din grupul celor inimoşi şi adevăraţi doctori.

O plecăciune plină de recunoştinţă faţă de d-na dr. Berbescu şi întreg personalul de la Cardiologie.”

„Respect  şi preţuire, doamnă doctor!

Problemele de sănătate ne îndreaptă paşii către doctorul specialist care ne poate ajuta şi alina durerile. Toate afecţiunile sunt neplăcute, dar vederea este cea mai mare prioritate. Aşa se face că, după informaţii, ce să fac şi unde să merg, am ajuns la Spitalul nr. 2, la doamna doctor Bădescu Silvia. Frica, emoţiile şi chiar îngrijorarea au dispărut în faţa doamnei doctor.  Cu chipul blând şi senin m-a asigurat că totul va fi bine. Internată pentru zece zile, am simţit că mă aflu într-o familie în care sunt copleşită cu atenţii. O echipă de asistente parcă ar fi şcolarizate la înalte cursuri de etică. Doamna doctor Bădescu Silvia a reuşit să creeze şi să asigure un climat acestei secţii, în care bolnavii sunt trataţi ca proprii lor părinţi.

În această secţie se internează persoane în vârstă a căror vedere abia mai licăre. Doamna doctor Bădescu este şi un bun chirurg oftalmolog. Prin operaţiile care le face redă lumină şi speranţă de viaţă. Masa şi toate serviciile oferite bolnavilor se fac în stilul cel mai civilizat european. Pentru doamna doctor bădescu şi echipa sa, preocuparea constă în sănătatea pacienţilor. Armonia, colaborarea şi înţelegerea dau acestei secţii o notă de staţiune de odihnă. Doamna doctor dovedeşte zilnic un înalt profesioanlism. Cele mai dificile cazuri îşi găsesc rezolvarea în bisturiul dumneaei. Pentru siguranţa profesională şi organizatorică, este stimată, respectată şi iubită de toată echipa din subordinea sa. Despre asistente, aprecierile mele sunt numai la superlativ. Tratamentul medical este însoţit de figura blândă a doamnei doctor şi a întregului colectiv. Primiţi mulţumirile mele pentru cele două operaţii pe care mi le-aţi făcut. Vă mulţumesc pentru încrederea şi speranţa de viaţă. Toate persoanele aflate la tratament şi operate odată cu mine vă transmit mulţumirile lor însoţite de respect şi stimă. Oftalmolog şi psiholog, ştiţi să vindecaţi şi boala şi sufletul pacientului. Un cuvânt de laudă conducerii Spitalului pentru această secţie.”