Cinci echipe din „Elită” continuă invincibilitatea: au rămas neînvinse până la mijlocul turului


• „experţii” din Popeşti au câştigat derby-ul de la Drăgăşani şi au urcat pe podiumul Seriei Sud


Week-end-ul trecut, în „Elita” fotbalului vâlcean s-a disputat o nouă rundă. A fost cea cu numărul şapte în Seria Nord, respectiv nouă în Seria Sud, diferenţa fiind justificată prin faptul că în campionatul din partea de sud a judeţului nostru evoluează mai multe formaţii, iar, până acum, acolo s-au disputat deja două etape intermediare. În Seria Nord, cele două echipe neînvinse până în acest moment, Flacăra Horezu şi Cozia Călimăneşti, şi-au continuat invincibilitatea şi au bifat noi succese categorice. „Olarii” i-au zdrobit în „Treapt” pe vecinii din Măldăreşti cu un scor desprins mai degrabă din tenis, 12-1, în timp ce fotbaliştii din Călimăneşti s-au mulţumit cu o victorie la numai trei goluri în faţa celor de la Lotru Brezoi, impunându-se la scor de neprezentare. Nici „granzii” din sezonul trecut nu au „glumit” cu adversarele din această etapă, Posada Perişani şi Hidroelectra Râmnicu Vâlcea trecându-şi în conturi, de asemenea, câte trei puncte. Fotbaliştii din comuna liberalului Ion Sandu au depăşit cu un categoric 9-1 nou-promovata Viitorul Budeşti, în timp ce „energeticienii” au trecut, cu câteva emoţii, de cealaltă reprezentantă a Râmnicului în Liga a IV-a, derby-ul municipal dintre AS Căzăneşti şi Hidro încheindu-se cu scor favorabil campioanei en-titre a judeţului nostru.

O singură mare surpriză s-a consemnat cu prilejul ultimei etape din Seria Nord, Topologul Galicea, echipă pregătită de profesorul Iustin Croitoru şi sprijinită material de viceprimarul Florea Udrea, încheind indecis (scor 2-2) pe terenul ultimei clasate, Minerul Ocnele Mari.


Rezultatele etapei a VII-a (Seria Nord)


Flacăra Horezu – Progresul Măldăreşti 12-1

Posada Perişani – Viitorul Budeşti 9-1

AS Căzăneşti – Hidro Râmnicu Vâlcea 2-4

U. Păuşeşti-Măglaşi – Stejarul Vlădeşti 1-4

Foresta Malaia – Viitorul Dăeşti 3-2

Minerul Ocnele Mari – Topologul Galicea 2-2

Cozia Călimăneşti – Lotru Brezoi 3-0


Programul etapei a VIII-a (sâmbătă, 19 octombrie)


Stejarul Vlădeşti – Flacăra Horezu

Hidro Rm. Vâlcea – Cozia Călimăneşti

Lotru Brezoi – Posada Perişani

AS Căzăneşti – Foresta Malaia

Topologul Galicea – Viitorul Dăeşti

Viitorul Budeşti – U. Păuşeşti Măglaşi

Progresul Măldăreşti – Minerul Ocnele Mari

Clasament Seria Nord: Flacăra Horezu 21p, Posada Perişani 18p, Hidro Râmnicu Vâlcea 18p, Cozia Călimăneşti 17p, Stejarul Vlădeşti 12p, Foresta Malaia 11p, Topologul Galicea 9p, AS Căzăneşti 7p, Viitorul Dăeşti 7p, Lotru Brezoi 6p, Viitorul Budeşti 5p, Unirea Păuşeşti-Măglaşi 3p, Progresul Măldăreşti 3p, Minerul Ocnele Mari 2p (primele două poziţii asigură calificarea în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene).


Deşi nu a jucat în această etapă, CS Şirineasa a rămas pe primul loc în Seria Sud


Chiar dacă nu au fost la fel de spectaculoase prin prisma „scorurilor fluviu” înregistrate, partidele din Seria Sud au produs mai multe rezultate neaşteptate, comparativ cu „liniştea” pe care a avut-o, din acest punct de vedere, Seria Nord. La Drăgăşani, pe Stadionul „Municipal”, Unirea din localitate nu a materializat într-o victorie statutul de favorită în faţa aprigilor „experţi” din Popeşti, fotbaliştii din comuna păstorită de edilul Constantin Şerban reuşind să se impună cu 2-0 pe terenul grupării din oraşul viilor, rezultat care a produs „rocada” în clasament. Formaţia din Popeşti a acumulat 20 de puncte şi a urcat pe locul al treilea în clasament, trecând în faţa Unirii, aceasta din urmă staţionând la „cota” 18. Şi Voinţa Orleşti, Olteţul Alunu şi Viitorul Valea Mare au produs surprize în această rundă, toate trei reuşind să câştige în faţa unor formaţii mai bine clasate, semn că situaţia încă nu s-a „aşezat” foarte bine în Seria Sud, iar echipele tot se mai „caută”.

Doar FC Băbeni a dovedit că şi-a respectat statutul şi a câştigat fără probleme pe terenul Victoriei Frânceşti, scor 4-1, rezultat ce a permis jucătorilor din oraşul condus de liberalul Bîzîc (acesta fiind, de altfel, un mare iubitor al fotbalului) să egaleze la puncte liderul CS Şirineasa, formaţia pregătită de antrenorul Dumitru Teleşpan rămânând însă pe prima poziţie datorită golaverajului mai bun.


Rezultatele etapei a IX-a (Seria Sud)


Voinţa Orleşti – CSM II Rm. Vâlcea 4-3

CS Şuşani – AS Creţeni 2-5

Viitorul Valea Mare – Unirea Tomşani 4-2

Victoria Frânceşti – FC Băbeni 1-4

CS Mădulari – Zorile Scundu 3-0

Unirea Drăgăşani – Experţi Popeşti 0-2

Olteţul Alunu – Oltul Ioneşti 2-0

CS Şirineasa a stat


Programul etapei a X-a (sâmbătă, 19 octombrie)


Experţi Popeşti – FC Băbeni

CS Şirineasa – Olteţul Alunu

CSM II Rm. Vâlcea – Unirea Drăgăşani

Oltul Ioneşti – Voinţa Orleşti

AS Creţeni – CS Mădulari

Viitorul Valea Mare – Victoria Frânceşti

Unirea Tomşani – CS Şuşani

Clasament Seria Sud: CS Şirineasa 24p, FC Băbeni 24p, Experţi Popeşti 20p, Unirea Drăgăşani 18p, Oltul Ioneşti 13p, Olteţul Alunu 13p, CSM II Râmnicu Vâlcea 12p, CS Mădulari 11p, Voinţa Orleşti 10p, Victoria Frânceşti 9p, Unirea Tomşani 8p, Viitorul Valea Mare 7p,  AS Creţeni 7p, Zorile Scundu 4p, CS Şuşani 1p (primele două poziţii asigură calificarea în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene).