Chimiștii s-au lepădat de liderii lor de sindicat și au asaltat singuri Prefectura: „Nu ne ajutați, trecem la greva foamei!”


• au concluzionat disponibilizații de la Oltchim, în urma întâlnirilor cu prefectul Cornoiu și „vicele” CJ Vâlcea, Dumitru Persu

Protest spontan al disponibilizaților de la Oltchim care, n-au mai așteptat mobilizarea liderilor lor pentru a-și țipa disperarea. Astfel,  ieri, 70 de foști angajați ai Combinatului chimic au protestat în fața Instituției Prefectului, solicitând acordarea salariilor compensatorii. Aflat în audiențe, prefectul județului, Dumitru Nicu Cornoiu, și-a făcut puțin timp pentru a-i primi pe protestatari. A intrat în biroul său, la discuții, o delegație a celor revoltați. Singura concluzie trasă după discuțiile purtate cu reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost aceea de a continua dezbaterile pe acest subiect. Ceilalți protestatari au fost primiți de vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Dumitru Persu. Oamenii n-au fost deloc încântați de eventuale noi discuții și au amenințat că dacă nu se face ceva pentru a-și primi salariile compensatorii vor trece la noi proteste, inclusiv greva foamei. N-a scăpat de furia protestatarilor nici prim-ministrul Victor Viorel Ponta: „Ponta ne minte! Își bate joc de Oltchim”. Până la urmă, a rămas ca miercurea viitoare să aibă loc o nouă întrevedere a disponibilizaților cu autoritățile județene.