„Chimistele” se reunesc luni


faza_handbal9• cei doi antrenori danezi vor avea doar 14 handbaliste la primul antrenament

După o vacanţă relativ scurtă, de aproximativ o lună, sportivele clubului Oltchim vor relua de la începutul săp­tămânii viitoare primele antrenamente. Acestea vor avea mai degrabă un caracter de reacomodare a handbalis­telor cu efortul fizic, nefiind unele specifice pregătirilor centralizate.

Aşa cum se cunoaşte, oficialii clu­bu­lui râmnicean au dat mai multe „lovi­turi” pe piaţa transferurilor handbalului feminin european în ultima perioadă, astfel că, la Vâlcea au fost aduse spor­tive de mare valoare, precum: fran­ţuzoaicele Allison Pineau şi Aman­dine Leynaud, portugheza Alexandrina Bar­bosa, muntengreanca Katarina Bula­tovic sau spaniola Silvia Navarro. Însă, pentru moment, tocmai această „diver­si­tate” pune câteva beţe-n roate antre­norilor danezi, Jakob Vester­gaard şi Mette Klit (de asemenea, şi celor doi abia daca li s-a uscat cern­eala pe contractele nou-semnate), teh­n­i­cienii nordici aflându-se în impo­sibilitatea testării a patru dintre cele cinci achiziţii ale clubului timp de aproximativ o lună de zile!. „Vinovate” pentru acest feno­men sunt Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi echipele naţionale de la care provin noile handbaliste ale Oltchimului, acestea reuşind să îşi asigure prezenţa între cele mai valo­roa­se doisprezece selec­ţionate din lume (spre deosebire de România!). Astfel, pe lângă cele patru handbaliste devenite indisponibile, pe lista nume­lor de mare valoare care vor participa la JO se mai adaugă alte do­uă, tot din lotul Oltchimului. Este vor­ba despre rusoaica Ekaterina Vet­ko­va, dar şi despre mai „vechea” munte­ne­grean­că de la Vâlcea, Marija Jovanovic.

Doar Managarova şi Barbosa

În această „penurie” de straniere, există totuşi două handbaliste venite de peste hotare care vor putea fi pre­zen­te la reunirea de luni. Cele două sunt ucraineanca Iulia Managarova şi portugheza Alexandrina Barbosa. Ca şi în cazul României, echipele naţio­nale din componenţa cărora fac parte cele două sportive au ratat calificarea la Olimpiadă.

„Ne vom pregăti acasă. Trebuie să aşteptăm completarea lotului!”

Multitudinea de absenţe, datorate Jocurilor Olimpice, l-a nemulţumit într-o oarecare măsură şi pe preşedintele Clubului Sportiv Oltchim, Petre Berbe­caru. Acesta a oferit pentru Mediafax câteva amănunte legate de programul după care se vor ghida sportivele care vor veni la reunirea lotului, în perioada imediat următoare: „Ne reunim pe 9 iulie, cu 14 jucătoare. Vom avea două zile de pregătire la Râmnicu Vâlcea, urmate de un cantonament de 8 zile la Mamaia. Apoi, ne vom pregăti acasă. Trebuie să aşteptăm completarea lotului cu jucătoarele care vor participa la Jocurile Olimpice! Ele se vor întoar­ce la Oltchim în funcţie de rezultatelor echipelor naţionale. Din lotul prezent la reunire vor absenta mai multe jucătoare, inclusiv două prezente în această perioadă la Mondialul de Tineret din Slovacia”.

Şi Cristina Neagu va fi prezentă la reunirea lotului

Petre Berbecaru a mai oferit, pentru aceeaşi agenţie media naţio­­nală, unele informaţii referitoare la si­tuaţia pe care o traversează trei dintre handbalistele vitale Oltchimului până în urmă cu unu sau două se­zoane: „Paula Ungureanu va relua pre­gătirea chiar din prima zi, iar des­pre Ionela Stanca nu pot spune prea multe acum, având în vedere că a născut recent, dar sunt sigur că ni se va alătura cât mai repede. Nici despre situaţia medi­cală a Cristinei Neagu nu avem detalii în prezent, o aşteptăm la reunire, pentru a vedea exact despre ce este vorba”.