„Chimistele mici” au pierdut primul meci în faţa proprilor suporteri


Chimia2Handbalistele de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, pregătite de antre­noarele Nicoleta Lazăr şi Cristina Rouă (principal şi secund), au trebuit să se recunoască învinse sâmbăta trecută în faţa ardelencelor de la Mure­şul Târgu Mureş, scor 28-30. Partida disputată în Sala Sporturilor „Traian” a contat pentru etapa cu numărul nouăspre­zece din liga a doua feminină de handbal (Divizia A, Seria Vest). Vâlcencele au început ca din „tun” meciul împotriva târgmureşen­celor, conş­tiente fiind că un succes le-ar apro­pia de ocuparea unui loc pe po­diu­mului seriei. După o primă repriză aproape perfectă reuşită în faţa unor adversare mult mai „călite” în meciurile ligii secunde, râmnicencele au intrat la „cabine” cu un avantaj de două goluri, 15-13. În actul secund însă, graţie ex­pe­­rienţei şi valorii superioare, gru­pa­rea din Ardeal a reuşit să echilibreze partida. Ultimele zece minute au fost de coşmar pentru „chimistele mici”, Mureşul reuşind să întoarcă „soarta” meciului şi să se impună cu 30 la 28. Chiar şi cu acest insucces consemnat, elevele Nicoletei Lazăr îşi păstrează poziţia din clasa­ment, un onorabil loc cinci, însă şansele de a mai ocupa una dintre cele trei trepte ale podiumului au devenit aproape nule.

Rezultatele etapei şi clasamentul

Tot în runda a XIX-a din liga a doua feminină s-au mai disputat următoarele întâlniri: Universitar Târgu Jiu – Bowling Sfântu Gheorghe 35-22; CSM Bistriţa – CS Timişoara 23-25; Universitatea Reşiţa – CSM Sfântu Gheorghe 22-20; CSM Slatina – Universitatea Timişoara 25-25; CSŞ Caracal – HC Alba Sebeş a fost amânată pentru data de 2 mai. Cu numai trei etape înaintea finalului de campionat, în partea superioară a clasamentului seriei se regăsesc următoarele formaţii: CS Timişoara 29p; CSŞ Caracal 27p; Universitar Târgu Jiu 24p; Mureşul Târgu Mureş 24p; CS Chimia Râmnicu Vâlcea 20p şi HC Alba Sebeş 19p.

O nouă provocare pentru „chimiste”

Astăzi, cu prilejul etapei a XX-a (antepenultima), sportivele clubului CS Chimia se vor deplasa în municipiul Sebeş, acolo unde vor întâlni pe HC Alba din localitate (începând cu ora 11.00). Partida din Ardeal are o miză aparte pentru ambele formaţii, oricare dintre ele având şansa de a-şi asigura un loc între primele clasate (chiar dacă nu pe podium) în eventualitatea unui succes.