„Chimistele” întâlnesc mâine pe HC Dunărea Brăila


faza_handbal_feminin1Handbalistele clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea revin mâine în faţa proprilor suporteri într-un meci din Liga Naţională. La mai bine de două săptămâni de la ultima partidă disputată pe prima „scenă” a handbalului feminin românesc (victoria din data de 27 martie obţinută în faţa moldovencelor de la CSM Bacău), sportivele pregătite de Radu Voina au din nou şansa de a-şi reface moralul pozitiv, vizibil deteriorat în urma ratării calificării în finala Ligii Campionilor.

Dunărea Brăila, adversarul ce va poposi mâine în Sala Sporturilor „Traian” este unul destul de valoros, ce a reuşit în acest sezon să ţină în „şah” formaţii mai bine cotate pentru un loc pe podiumul final al ierarhiei Ligii Naţionale. Totodată, sportivele de la malul Dunării şi-au demonstrat valoarea de echipă cu pretenţii pentru ocuparea unui loc ce asigură prezenţa în cupele europene la finele acestui sezon şi prin replica neaşteptat de solidă pe care au oferit-o handbalistelor vâlcene în meciul tur. Atunci, la chiar primul joc din noul an calendaristic, susţinut în data de 11 ianuarie, Oltchimul s-a impus cu dificultate la Brăila, scor 33-30; gazdele aflându-se „în cărţi” pentru un succes chiar până în ultimele zece minute ale întâlnirii, când scorul era egal, 22-22. Totodată, HC Dunărea, alături de CSM Ploieşti şi Corona Braşov, au fost printre puţinele formaţii care în acest sezon au reuşit să atingă pragul „pshihologic” de 30 de goluri înscrise în poarta Oltchimului.

Duelul de mâine se anunţă a fi, cel puţin teoretic (ţinând cont de diferenţa mare de valoare a handbalistelor din componenţa celor două loturi), relativ facil pentru trupa râmniceană; însă, cel mai probabil sportivelor vâlcene nu le va fi foarte uşor să se concetreze la maxim şi să ofere totul pe teren, având în vedere că această partidă se dispută la numai câteva zile trecute de la dureroasa înfrângere suferită împotriva unguroaicelor de la Audi ETO Gyor, în manşa retur a semifinalelor Ligii Campionilor. Meciul dintre Oltchim şi HC Dunărea Brăila se va disputa în cadrul rundei cu numărul douăzecişiunu a Ligii Naţionale, startul fiind programat pentru ora 17.30; întâlnirea fiind transmisă în direct de către postul de televiziune sportivă, DigiSport1. Pentru cei care doresc să vizioneze această partidă chiar din tribunele Sălii Sporturilor este util de menţionat faptul că tichetele de acces vor avea un preţ unitar de 10 lei, ele fiind disponibile la casele de bilete până la ora de start a meciului. Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, intrarea va fi liberă.

Programul etapei şi clasamentul

Tot în cadrul rundei a XXI-a se vor mai disputa următoarele şase meciuri: HC Oţelul Galaţi – CSM Cetate Deva­trans; HCM Roman – HCM Baia Mare; Corona 2010 Braşov – SCM Craiova; CSM Bucureşti – CSM 2010 Bacău; Universitatea „Neptun” Constanţa – CSM Ploieşti (toate aceste întâlniri vor avea loc joi, 12 aprilie, cu începere de la orele 11.00 şi 12.00). Ultimul meci al zilei de handbal se va juca tot joi, dar începând cu ora 18.00, atunci când, în derby-ul etapei, Universitatea „Jolidon” Cluj va primi pe propriul teren replica echipei pregătită de Gheorghe Tadici (proaspăt calificată în finala Cupei EHF), HC Zalău.

Oltchimul continuă să fie lider detaşat în ierarhia Ligii Naţionale, cu 34 de puncte acumulate, maximul posibil din şaptesprezece partide dis­putate. Echipele clasate pe urmă­toarele poziţii sunt: Universitatea Cluj 29p; HC Zalău 28p şi HC Dunărea Brăila 27p.