„Chimistele” continuă defilarea prin Liga Naţională


faza_handbal9Formaţia moldavă, cea care a fost atât de aproape de a strica debutul campioanelor de la Vâlcea, în chiar prima etapă din cadrul actualei ediţii de campionat, nu a mai reuşit în această seară un joc la fel de bun, ea necontând practic în propriul fief al Oltchimului, fiind net depăşită la mai toate capitolele. Dacă în prima repriză jocul a fost mai echilibrat, gruparea din Roman încercând şi chiar reuşind în linii mari să ţină pasul cu galacticele vâlcene (la pauză Oltchimul conducea cu 18-11), în actul secund lipsa de experienţă a moldovencelor, dar şi plusul de valoare aflat evident de partea vâlcencelor, s-au făcut din plin simţite în joc, diferenţa sporind considerabil, astfel încât, la capătul celor şaizeci de minute, tabela electronică a Sălii Polivalente indicând un categoric 39-22 în favoarea gazdelor. Printre jucătoarele „chimiste” ce s-au făcut remarcate la capitolul goluri înscrise enumerându-se, ca mai întotdeauna, Patricia Vizitiu, Adina Fiera, Iulia Curea sau Valentina Ardean-Elisei; în timp ce, de partea vizitatoarelor, doar câteva sportive au reuşit să „lege” serii de patru-cinci goluri marcate, cazul clujencei Marinela Gherman sau al ucraineencei Garipova.

Partida desfăşurată în această seară în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnic a contat pentru etapa cu numărul paisprezece a Ligii Naţionale (prima din retur). Meciurile rundei erau programate, conform calendarului Federaţiei Române de Handbal, pentru data de 4 februarie, însă, din diferite motive, din cele şapte întâlniri stabilite pentru ziua de sâmbătă, s-au disputat numai patru. Acestea au fost: SCM Craiova – HCM Dunărea Brăila 19-18 (surpriza etapei); HC Zalău – HCM Baia Mare 32-21; CSM Bacău – CSM Cetate Devatrans 31-28 şi ASC Corona Braşov – CSM Ploieşti 34-25. Întâlnirea dintre CSM Bucureşti şi Universitatea „Neptun” Constanţa nu s-a mai disputat din pricina condiţiilor meteo nefavorabile, dobrogencele aflându-se în imposibilitatea de a face deplasarea în Capitală, iar duelul dintre Universitatea „Jolidon” Cluj şi HC Oţelul Galaţi va avea loc mâine, începând cu ora 18.00. În acest moment, CS Oltchim este liderul Ligii Naţionale, cu 26 de puncte acumulate, aflându-se la cinci „lungimi” distanţă în faţa principalei urmăritoare, HC Zalău, echipă pregătită de către Gheorghe Tadici.

Următoarea partidă pentru CS Oltchim în Liga Naţională va avea loc în data de 14 februarie, atunci când, tot în Sala „Traian”, vor poposi oltencele de la SCM Craiova. Însă, mai curând, pentru vâlcence va urma un duel mult mai important. Duminică, cu ocazia etapei a doua din faza grupelor principale ale Ligii Campionilor, oaspete, dar şi adversare, în Râmnic vor fi campioanele Franţei, handbalistele de la Metz Handball.