Chiar dacă a învins dramatic în ultima etapă, HC Municipal a ieşit din zona play-off-ului


• pentru echipa noastră urmează trei meciuri extrem de dificile: deplasările de la Braşov şi Roman, plus vizita campioanelor de la Baia Mare

HCM29Victoria obţinută în urmă cu două etape în faţa prahovencelor de la CSM Ploieşti a urcat, pentru prima dată în acest sezon, HC Municipal Râmnicu Vâlcea pe un loc din clasament ce permite accesul în play-off-ul Ligii Naţionale. Din păcate însă, deşi au înregistrat rezultate pozitive şi în următoarele două etape, remiză la Deva (scor 27-27) şi victorie cu Universitatea Neptun Constanţa (scor 27-26), elevele pregătite de antrenorul Dumitru Muşi au părăsit partea superioară a clasamentului. În acest moment, având opt puncte acumulate după şase etape, municipalele ocupă primul loc de sub linia play-off-ului, poziţia a noua în clasament ducând în play-out-ul pentru evitarea retrogradării. Acestă situaţie, nu tocmai plăcută pentru oficialii grupării râmnicene, a fost posibilă şi din cauza faptului că două dintre contracandidatele directe ale echipei noastre pentru calificarea în play-off, Unirea Slobozia şi HC Zalău, au câştigat puncte serioase în ultimele două etape, în număr de şase, respectiv trei.

Urmează trei etape „de foc”

Iar ceea ce urmează pentru jucătoarele de la HC Municipal pare desprins dintr-un film horror. În numai patru zile, acestea vor întâlni două dintre cele mai puternice echipe ale Ligii Naţionale. În etapa a VII-a, echipa noastră va evolua la Braşov, pe terenul Coronei. Meciul se va disputa duminică, cu începere de la ora 17.30, şi va fi transmis în direct de către postul de televiziune DigiSport2. Despre gruparea din Braşov se ştie că este una dintre cele mai puternice din campionatul feminin. Spunem asta pentru că, nu mai departe de două etape, acolo a pierdut chiar şi campioana en-titre, HCM Baia Mare. Chiar campioana din Maramureş va fi adversara vâlcencelor în etapa a VIII-a. Întâlnirea va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, pe 1 octombrie, în Sala Sporturilor „Traian”. Dacă mai punem la socoteală şi meciul pe care HC Municipal îl are programat pe 19 octombrie, în deplasare la HCM Roman, rezultă un program cu adevărat infernal pentru elevele tehnicianului Dumitru Muşi.

Rezultatele etapei a VI-a

HCM Rm. Vâlcea – U. Constanţa 27-26
Mureşul Tg. Mureş – HCM Baia Mare 21-41
CSM Bucureşti – Cetate Deva 36-25
HC Dunărea Brăila – CSM Ploieşti 34-20
HC Zalău – SCM Craiova 22-25
Unirea Slobozia – U. Cluj 29-25
HCM Roman – Corona Braşov 22-22