Cercetaşii vâlceni au participat la concursul montan „White Wolf”


Săptămâna trecută, un grup de zece cercetaşi exploratori (15-18 ani) şi seniori (19 ani) din Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” au participat la concursul „White Wolf” organizat de clubul montan cu acelaşi nume din comuna Baia de Fier, judeţul Gorj. Cercetaşii vâlceni au participat la un bogat program de activităţi în primele două zile ale acţiunii, joi şi vineri, („via ferrata” pe un traseu prevăzut cu cabluri pentru prinderea carabinierelor din echipamentul de ascensiune, unul de dificultate mare și altul de dificultate medie, alpinism/escaladă, vizitarea „Peșterii Muierilor”, o drumeție de patru ore care a început cu o cățărare pe un traseu care se numește „Lorelei” şi a avut ca obiectiuv de atins locul numit „Şura Haiducilor” o imensă poartă de piatră situată deasupra cheilor Olteţului, un atelier și un concurs de tehnică montană/noduri) și concursul propriu-zis, cu probe de alpinism/escaladă, alergare montană, orientare și tir cu pistol airsoft.
Miruna Cocoşi a fost prima la escaladă la categoria fete 15-19 ani și a doua la tir fete 15-19 ani și a ocupat locul III în clasamentul general; Ștefania Toader s-a clasat pe locul III la escaladă categoria fete 15-19 ani, pe locul III la orientare și locul II la tehnică montană/noduri și cu punctele adiționale a ocupat locul IV în clasamentul general, Adnana Stănescu a fost prima la tir, Lucian Iordache a fost al II-lea la tehnică montană/noduri și Iuliana Marin a III-a la tehnică montană/noduri. Nici liderii însoţitori ai grupului nu au fost mai prejos. Gabriel Petria s-a clasat primul la tir categoria peste 19 ani și Nicolaie Almaşi locul trei la aceeaşi probă. La concurs au participat copii, tineri și adulți, între aceștia fiind și cercetași din Centrul local „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu și unitatea „General Dragalina” Târgu Jiu din cadrul Asociației Cercetașii Tradiționali din România (ACT-RO). Au mai participat membrii ai clubului „White Wolf”, copii și tineri din Baia de Fier precum și montaniarzi și alpiniști adulți din mai multe localități ale țării.
Participarea la acest concurs şi la activităţile din afara concursului dintre care ponderea cea mai mare au avut-o cele de sport extrem, a prilejuit cercetaşilor vâlceni însuşirea de noi cunoştinţe şi dobândirea şi demonstrarea unor abilităţi, a rezistenţei fizice şi psihice, dar şi legarea de noi prietenii cu ceilalţi participanţi la acţiunea Clubului montan „White Wolf”.