Ceasul rău


Victimă a unui accident, descarcerată și dusă la Urgențe

La finele săptămânii trecute, membrii echipajului de descarcerare din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în Călimănești, pe DN 7, în zona Viaduc­tului Cârligu Mic, pentru acordarea primului ajutor medical și descarce­rarea unui bărbat de 44 de ani, impli­cat într-un accident rutier. În momentul sosirii echipajului, bărbatul prezenta dureri la nivelul membrului inferior stâng, fiind suspect de fractură. Para­medicii i-au acordat primele în­grijiri, după care l-au predat ambulanței în vederea transportării la Urgențe.

19 persoane tratate în doar 3 zile

În doar trei zile, echipajele SMURD au intervenit pentru salvarea vieții a 19 persoane. Au fost înregis­trate patru cazuri de halenă alcoolică, dar și cazuri de afecțiuni cardiace. Totodată, s-a mai intervenit în cazul durerilor toracice, a durerilor de cap însoțite de amețeli, insuficiență respi­ratorie sau victime ale accidentelor rutiere. Toți acești pacienți au fost transportați la cele mai apropiate spitale.

Cadavru plutind pe un lac din Mihăești

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit, la începutul acestei săptămâni, în comuna Mihă­ești, pe lacul de acumulare aparținând CHE Govora, pentru degajarea unei persoane decedată găsită plutind pe luciul apei. Conform primelor semnal­mente, cadavrul găsit aparținea unui bărbat de vreo 50 de ani. Cadavrul a fost predat Serviciului de Medicină Le­gală pentru stabilirea exactă a cauzei morții.