Ceasul rău


Pasaje rutiere şi subsoluri ale blocurilor, inundate

• acestea sunt pagubele produse de ploile torenţiale din ultimele zile

Duminică, 13 mai, în urma precipitaţiilor abundente căzute pe teritoriul judeţului Vâlcea, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. Probleme semnificative au fost înregistrate pe străzile : Matei Basarab în zona Pasajului HERVIL (abia inaugurat), Banu Mărăcine, Ferdinand între bulevardele Tudor Vladimirescu şi Nicolae Bălcescu, Remus Belu în zona Maternităţii, Gib Mihăescu, Ion Referendaru în zona Vămii şi în Ostroveni la Gradina Zoologică.

În zonele amintite, circulaţia rutieră a fost blocată de apa provenită din precipitaţii, în majoritatea punctelor, adâncimea acesteia depăşind o jumătate de metru. Viitura a pătruns şi în câteva subsoluri de locuinţe, pompierii militari fiind solicitaţi să intervină cu ajutorul motopompelor din dotare, după cum urmează: – la ora 13.42 au intervenit pe strada Gib Mihaescu pentru evacuarea apei acumulată în subsolul gospodăriei unui cetăţean inundat, pe o suprafaţă de circa 18 mp; – la ora 13:58 au intervenit pe strada Banu Maracine în gospodăriile a doi râmniceni, unde au fost inundate subsolurile locuinţelor şi un garaj; – la ora 14:01 au intervenit în cartierul Ostroveni pentru evacuarea apei din subsolul altei gospodării unde s-a inundat subsolul locuinţei pe o suprafaţă de 36 mp; – la ora 15.00 au intervenit pe strada Ion Referendaru pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de locuinţe inundat, pe o suprafaţă de 80 mp; – la ora 17.31, au intervenit în Călimăneşti pe strada Calea lui Traian pentru evacuarea apei provenită din precipitaţii în demisolul unei locuinţe, de pe o suprafaţă de circa 14 mp.  Tot în Călimăneşti au intervenit şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă pe străzile: Calea lui Traian în zona Hotel Traian, pe strada Gării, pe strada Pacii, şi pe strada 24 Ianuarie – zone în care s-a acţionat pentru evacuarea apei acumulată din precipitaţii abundente.

Pericol de explozie pe DN7, în zona Călimăneşti

În data de 13.05.2012, la ora 10.26, pompierii militari din cadrul ISU au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în urma avarierii unei conducte dintr-o staţie de distribuţie a gazului petrolier lichefiat. Conducta făcea legătura între un recipient de depozitare GPL şi pompa de alimentare dintr-o staţie de distribuţie a gazului petrolier lichefiat situată în Călimăneşti, pe DN 7 pe varianta ocolitoare a oraşului. Conducta a fost avariată de un şofer neatent care a efectuat o manevră de întoarcere a autoturismului după ce a alimentat autoturismul cu carburant. Pentru înlăturarea pericolului de explozie, pompierii militari au izolat zona, au întrerupt de la robinet alimentarea staţiei cu GPL, au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au oprit traficul rutier pentru aproape o oră.După remedierea defecţiunii, situaţia a revenit la normal fără alte incidente nedorite.