Ceasul rău


Opt incendii de vegetație uscată

• zeci de hectare de vegetație și litieră-pădure au ars • cauza: igienizarea terenurilor

Week-end-ul recent încheiat, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea a opt incendii de vegetație uscată și litieră de pădure. Forțele de intervenție au acționat în comuna Livezi unde au ars 2,5 ha vegetație uscată, în comuna Pesceana unde au ars 3,5 ha, în Râmnic – 500 mp vegetație arsă, în Milcoiu – incendiu la litiera de pădure pe un hectar de teren, în comuna Dobroteasa, județul Olt – 10 ha vegetație uscată arsă, în comuna Gușoieni – 7 ha litieră-pădure arsă și pentru stingerea unui incendiu de vegetație din Lăpușata și Berbești.  În toate cazurile, incendiile au fost produse în mod intenţionat de către cetăţeni pentru igienizarea terenurilor, aceştia lăsând ulterior focul nesupravegheat.

Pardoseala din camere, distrusă în incendiu

Sâmbătă, 3 decembrie, pompierii militari au intervenit în comuna Prundeni pentru stingerea unui incendiu izbuc­nit la o locuință. Până la stingerea incendiului, a ars pardoseala pe 30 mp aflată în două camere. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul a izbucnit de la scânteile rezultate de la sistemul de încăl­zire, neprotejat corespunzător faţă de materialele combus­tibile. Valoarea pagubelor urmează să se stabilească în perioada imediat următoare.

Coșul de fum l-a lăsat fără porumb

Duminică, angajații ISU Vâlcea au intervenit în comuna Sutești, sat Borosești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodărești. Până la stingerea incendiului, au ars acoperișul unei bucătării, un pat construit din lemn și o tonă porumb, producție 2011. Valoarea pagubelor este de 7000 de lei. Incendiul a izbucnit de la jarul și scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului rămas nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire.