Ceasul rău


Casă distrusă în urma unui scurtcircuit

Pe data de 9 noiembrie, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în comuna  Nicolae Bălcescu, sat Mângureni. Până la stingerea incendiului, au ars: mansarda locuinţei, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp; planşeul locuinţei, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa 96 mp; mobilierul şi obiecte de uz casnic(din mansardă) şi un foişor din lemn aflat în apropierea casei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi un scurtcircuit electric produs la conductori neizolaţi corespunzător.

Tone de fân şi coceni, în flăcări

Tot miercuri, angajaţii ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, proprietatea unui cetăţean din localitatea  Şuşani, sat Râmeşti. Până la stingerea incendiului, au ars: aproximativ 8 tone fân şi circa 6 tone de coceni. Valoarea pagubelor este de circa 30.000 lei, iar a bunurilor materiale de aproximativ 100.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea intenţionată  a unei surse pentru generarea incendiului.

10.000 lei, pabugele incendiului din Stăneşti

Ieri, la ora 00.11, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie, în co­muna Stăneşti. Până la stingerea incen­diului, au ars: o magazie, construită din lemne cu învelitoare din plăci de azboci­ment; pe o suprafaţă de aproximativ 55 mp, un motocultor şi 5 butoaie din lemn. Valoa­rea pagubelor este de circa 10.000 lei, iar a bunurilor materiale de aproximativ 25.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cer­cetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea intenţionată  a unei surse pentru generarea incendiului.