Ceasul rău


Locuinţă din Brezoi, în flăcări

La finele săptămânii trecute, pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un coş de fum, proprietatea unei femei din Brezoi. Până la stingerea incendiului a ars funinginea de pe coş. Incendiul a fost stins destul de repede şi nu au existat pagube. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, pare a fi necurăţarea coşului de funingine.

Butelia, cauza incendiului

În ziua de 16 aprilie a.c., reprezentanţii ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui in­cendiu la o butelie de aragaz, pro­prietatea unui cetăţean din Brezoi. Până la stingerea focului, a ars gazul din butelie. Cauza probabilă o reprezintă aprinderea gazelor combustibile scăpate din butelie.

Foc în spaţii închise, cauza incendiului

Ieri, pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Şuşani, sat Râmeşti. Până la stingerea incendiului au ars 2 mp din peretele exterior al casei construite din lemn. S-a reuşit salvarea bunurilor materiale în valoare de 30.000 de lei. Pagubele se ridică la 400 de lei. Cauza o constituie folosirea focului în spaţii închise.

1 ha de vegetaţie uscată, în flăcări

Tot zilele trecute pompierii mili­tari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o vegetaţie uscată din Drăgăşani. A ars aproxi­mativ 1 hectar de vegetaţie uscată. Proprietarul terenului a dat foc la vegetaţia uscată pentru igienizare, fără a lua măsuri de protecţie.

11 vieţi salvate de paramedici

Week-end-ul trecut, membrii echipajelor SMURD au fost soli­citaţi în cazul a 11 situaţii de ur­genţă. Echipajele au acţionat în lo­ca­lităţile: Alunu, Drăgăşani, Grădiş­tea, Malaia, Mateeşti, Râmnic, Şte­făneşti şi Zătreni. S-a intervenit pentru o halenă alcoolică, trei stări generale de rău, dureri la coloană, excoriaţii la nivelul feţei, inconş­ti­enţă, o fractură la antebraţ şi o tentativă de sinucidere. Pacienţii au fost duşi la cele mai apropiate spitale.