Ceasul rău


Prins cu brazi furați, în zona Câineni

În data de 14 decembrie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, aflați în misiune, cu reprezentanți din cadrul OSP Valea Oltului, pe linia prevenirii și combaterii tă­ie­rilor ilegale de Pomi de Crăciun din fon­dul forestier de pe raza localității Câi­neni, au depistat în zonă un bărbat care avea asupra lui brăduți. Tânărul de 26 de ani era din Câineni și s-a ales cu do­sar penal pentru tăierea fără drept de ar­bori din fondul forestier național și furt. Bra­zii în valoare de 1740 lei au fost ridi­cați în vederea confiscării.

Depistat cu 840 kg cărbune în saci

Zilele trecute, jandarmii vâlceni aflați în misiune în zona Râmnicului, au observat în cartierul Colonie Nuci un bărbat care sustrăgea cărbune din vagoanele aflate în atestația CET Go­vora și-l introducea în saci. Cetățeanul de 31 de ani era domiciliat în localitatea Ticuș, județul Brașov. Acesta a pătruns în zona de siguranță feroviară din ates­tația CET Govora și a sustras cantitatea de 840 kg cărbune (lignit) din vagoanele aflate în staționare. Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate și predat reprezentanților SC CET Govora SA, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru furt.

Furturi din supermarket-urile vâlcene

Angajații Jandarmeriei au depistat la un supermarket din Râmnic o femeie care sustrăgea produse din incinta magazinului. Este vorba de o tânără de 28 de ani din Râmnic care s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat. Prejudiciul creat ajunge la 221,83 lei, iar bunurile au fost recuperate. La un alt market din Râmnic au fost depistați trei bărbați la furat. Este vorba de trei bărbați de 18, 22 și 45 de ani din Râmnic care s-au ales cu dosare penale.