Ceasul rău


Vindeau telefoane și treninguri fără acte

Marți, 19 iulie, în jurul orei 16.00, jandarmii vâlceni aflați în misiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale în zona Râmnicului au depistat în apropierea unui market cinci bărbați care ofereau spre vânzare tele­foane mobile și articole de îmbrăcăminte cetățenilor aflați în trecere, fără a deține documente de proveniență. Bărbații aveau vârste cuprinse între 22 și 31 de ani și proveneau din Galați și București. Jandarmii i-au sancționat contra­vențional pe cei cinci bărbați cu amenzi în valoare totală de 5000 de lei, iar marfa comercializată a cărei proveniență nu a putut fi justificată a fost ridicată în vederea confiscării. Vorbim de 51 de telefoane mobile și 43 de bucăți trening.

Prinși furând cărbuni din antestația CET Govora

Jandarmii vâlceni au observat în cartierul Colonie Nuci două persoană care sustrăgeau cărbune din vagoanele aflate în antestația CET Govora. Aceștia au oprit cele două persoane, stabilindu-se că este vorba despre de o femeie de 23 de ani din Mihăești și un bărbat de 50 de ani din Râmnic. Cei doi au sustras cantitatea de 300 kg cărbune (lignit) din vagoanele aflate în staționare. Preju­di­ciul creat a fost recuperat în totalitate și predat reprezentanților SC Govora SA, iar cei doi s-au ales cu dosare penale.

La furat din supermarket

Angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi au depistat într-un supermarket din centrul Râmnicului doi tineri care sustrăgeau produse. Este vorba despre două persoane de 16 și 17 ani, cărora le-au fost întocmite dosare penale pentru „furt calificat”. Prejudiciul creat a fost recuperat în întregime.