Ceasul rău


Poliţiştii vâlceni desfăşoară astăzi o acţiune de informare a cetăţenilor

Astăzi, între orele 10.00 – 12.00, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor desfăşura în zonele Ostroveni-Sat şi Morilor, o activitate  de informare a cetăţenilor privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Printre cele mai importante recomandări pe care oamenii legii doresc să le transmită cetăţenilor se numără:

-Să nu rămână indiferenţi la ce se întâmplă în jurul lor şi să contribuie activ la acţiunile poliţiei pentru prinderea infractorilor;

-Întotdeauna când părăsesc domiciliul, să asigure uşile sau porţile cu încuietori şi să nu lase cheia sub preş sau în locuri uşor de intuit;

-Să nu facă publică plecarea de acasă şi nici durata acesteia; vecinii de încredere pot reprezenta un bun sprijin pentru supravegherea locuinţei.

-Să nu păstreze în casă sume importante de bani şi să nu facă publice valorile pe care le deţin.

Prins în timp ce transporta 200 litri de gazolină fără acte de provenienţă

Poliţiştii Postului de Poliţie Grădiştea l-au identificat luni, în urma desfăşurării unei acţiuni în trafic, pe Daniel C., de 37 ani, din comuna Zătreni în timp ce transporta cu un autoturism marca Dacia cantitatea de 200 litri gazolină, fără a avea asupra sa documente de  provenienţă. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări, iar în urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că acesta, în calitate de angajat ca tractorist la o societate comercială din zonă, a sustras cantitatea de carburant din incinta societăţii. Cei 200 litri de gazolină au fost predaţi reprezentanţilor societăţii prejudiciate, poliţiştii urmând să continue cercetările faţă de Daniel C. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

La Călimăneşti, suspectul unui furt a fost reţinut de oamenii legii

În dimineaţa zilei de luni, 10 septembrie, poliţiştii Postului de Poliţie TF Călimăneşti au fost sesizaţi de către Dorinel C., şeful Districtului L5 Călimăneşti, cu privire la faptul că, în perioada 07 – 10 septembrie, autori necunoscuţi au sustras, din incinta depozitului situat în Staţia CF Călimăneşti o contraşină tip 49, în lungime de 4,3 m. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul PPTF Călimăneşti, care a constatat că cele sesizate se confirmă.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţişti, a fost identificat principalul suspect al comiterii infracţiunii, în persoana lui Salvador C., de 39 ani, cu domiciliul în oraşul Călimăneşti. Totodată, oamenii legii au recuperat şi contraşina sustrasă, aceasta fiind predată reprezentanţilor depozitului. Poliţiştii  Biroului Transporturi au deschis o anchetă şi efectuează cercetări faţă de Salvador C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.