Ceasul rău


Traficul rutier atent monitorizat de poliţişti

politia_rutieraLa sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea, în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere. Astfel, în perioada 14-15 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit un număr de 98 procese verbale, fiind aplicate 98 sancţiuni contravenţionale, din care 6 pentru consum de alcool.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, două infracţiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, precum şi două infracţiuni referitoare la conducerea unui autovehicul de către un conducător auto al cărui permis de conducere era suspendat sau care nu corespunde categoriei din care face parte autovehiculul condus.

La data de 14 ianuarie, ora 20.30, poliţiştii rutieri au identificat în trafic pe bulevardul Tineretului, din municipiul Rm. Vâlcea, un autoturism marca VW Passat, condus de Domenico V., de 43 ani, cetăţean italian.

La efectuarea testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Bărbatul este cercetat deoarece a condus un autoturism, deşi, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi avea permisul de conducere suspendat. El riscând o pedeapsă cu închisoare de până la trei ani.

Tâlhari, identificaţi la timp

În seara zilei 15 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie T.F. Rm. Vâlcea au identificat şi reţinut principalii suspecţi ai unei tâlhării comise în Rm. Vâlcea, în anul 2011.

Astfel, în noaptea de 26-27 decembrie 2011, persoane necu­noscute i-au sustras prin violenţă lui Emil P., din Rm. Vâlcea, suma de 200 lei şi două telefoane mobile, cauzându-i acestuia un prejudiciu total de aproximativ 1100 lei. Acţiunile de violenţă săvârşite împotriva părţii vătămate i-au produs acesteia leziuni ce au necesitat 55 de zile de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, Biroul Investigaţii Criminale, au stabilit că autorii tâlhăriei sunt Ilie U., de 18 ani, din Rm. Vâlcea şi Alexandru G., de 20 de ani, din localitatea Băbeni, care se sustrăgeau cercetărilor. Pe numele lui Ilie U. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat cu propunerea de arestare preventivă prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, iar Alexandru G. va fi cercetat în stare de libertate.

Grupaj realizat cu ajutorul IPJ Vâlcea