Ceasul rău


S-a răzbunat și l-a lăsat fără tone de coceni

În data de 14 decembrie, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje aparținând unui cetățean din comuna Pesceana. Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 3,5 tone de coceni. Valoarea pagubelor este de 500 de lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse pentru a genera incendiului.

Călători cu nașu’, minori la cerșit și …furat

• acesta este raportul săptămânal al Polițiștilor TF Vâlcea

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă.  În urma celor 11 controale desfăşurate, au fost patrulate 43 de trenuri şi 35 de staţii, au fost depistaţi 105 călători frauduloşi,  fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 lei. În urma unei acţiuni organizate pe linia depistării persoanelor dispărute de la domiciliu şi a minorilor lipsiţi de supraveghere, poliţiştii de la Transporturi Feroviare au reuşit identificarea, în staţiile C.F. Slăviteşti şi Drăgăşani, a patru minori cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, care practicau cerşetoria.  Minorii au fost predaţi familiilor din care provin, iar faţă de părinţi sau luat măsuri conform Legii nr 61/1991 referitoare la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. La aceeaşi dată, au fost finalizate cercetările poliţiştilor feroviari faţă de un minor de 16 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, care  este principalul suspect atât în cazul furtului a 123 de legături electrice din cupru pe care le-a sustras în luna aprilie 2011, cât şi a furturilor mai multor podele de la vagoanele aflate în diferite staţii C.F. Minorul este cercetat sub aspectul infracţiunii de furt, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea va dispune soluţia procedurală în această cauză.

12 prostituate sancționate de polițiștii din Milcoiu

În ziua de 14 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr 2 Poliţie Rurală Milcoiu au organizat o acţiune pe linia prevenirii faptelor de natură judiciară şi a practicării prostituţiei, în zona parcărilor situate pe DN 67A şi  DN 7 în localitatea Budeşti.  În cadrul acţiunii au fost depistate un număr de 12 persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, care acostau clienţi în vederea practicării de relaţii sexuale contra cost.  Acestea au fost conduse la sediul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu unde au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.250 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr 61/1991 referitoare la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.