Ceasul rău


83 de călători frauduloși, pe trenurile personale

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Trans­por­turi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subor­do­nate au desfăşurat activităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat cores­pun­zător de si­guranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin ac­ţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucră­tori din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură con­travenţională şi penală (furturi de la călători, de la in­frastruc­tura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă.  În urma celor 13 controale desfăşurate, au fost patrulate 40 de tre­nuri şi 30 de staţii, au fost depistaţi 83 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 465 lei , fiind apli­cate şi  sancţiuni contravenţionale în valoare de 100 lei. Astfel de activităţi vor fi organizate şi în viitor, scopul aces­tora fiind diminuarea fenomenului cunoscut sub numele „călă­to­rie cu Naşul” şi menţinerea  liniştii şi ordinii publice în zona gărilor.

Opt șoferi au devenit pietoni

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conş­tientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun, şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic, prin neres­pectarea regulilor de circulaţie. Astfel, în cadrul activi­tă­ţi­lor desfăşurate au fost întocmite un număr de 170 procese ver­bale fiind aplicate 214 sancţiuni contravenţionale în va­loa­re de 55.022 lei. Cu această ocazie au fost constatate nere­guli în urma cărora au fost sancţionaţi 64 conducători auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză prevăzut pe res­pectivul sector de drum, 36 pentru neutilizarea centurii de sigu­ranţă, 25 sancţiuni fiind aplicate taximetriştilor. Au fost re­ţinute 8 permise de conducere iar  pentru stare tehnică nec­o­res­punzătoare au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare.

Minor acroșat de o mașină, în Vlădești

La data de 05 octombrie a.c., la ora 16.00, un cetățean  de 29 ani, din comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN64, în comuna Vlădeşti, a fost surprins de traversarea neregulamentară a unui minor  în vârstă de 5 ani. Lăsat nesupravegheat de către părinţi, acesta s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, fiind acroşat de către autoturism. În urma impactului, victima a fost diagnosticată cu policontuzii prin accident rutier. Din fericire, de această dată minorul nu a fost rănit grav, dar s-au produs în acest an, în judeţul Vâlcea, mai multe accidente rutiere datorate nesupravegherii copiilor de către părinţi, accidente soldate cu urmări grave. Pentru a preveni implicarea copiilor în accidentele rutiere, reamintim că rolul părinţilor, pe lângă cel al dascălilor, este extrem de important în formarea educaţiei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea