Ceasul rău


Au prins minorii mai multor furturi din locuințe

Poliţiştii din Roşiile au reuşit iden­­ti­ficarea principalilor suspecţi în ca­zul a două furturi din locuinţă şi recu­­pe­ra­rea prejudiciului cauzat. Este vorba de doi tineri ambii din loca­litate, care sunt suspectaţi de fap­tul că, în luna iulie 2011, au pă­truns în gospodăriile a două per­soa­ne din satul Romaneşti, de unde au sustras două cazane de fa­bricat ţuică, din cupru, cu o capa­citate de 60 l, pe care le-au comer­cia­lizat unor cetăţeni din comună. Bunurile sus­trase au fost recuperate de poliţişti şi predat părţilor vătămate, iar pe nu­mele celor doi minori a fost deschis un dosar penal pentru comiterea in­frac­ţiunii de furt calificat.

L-au lăsat fără bani, telefon și radiocasetofon

Poliţiştii din Brezoi au fost sesi­zaţi de către un cetățean  din co­mu­na Măldăreşti, despre faptul că per­soane necunoscute i-au sustras dintr-o autoutilitară suma de 5000 lei, un telefon mobil şi radiocase­to­fo­nul auto. Cu ocazia cercetării locului faptei, poliţiştii au constatat că autoutilitara se afla parcată în curtea unui imobil în construcţie, iar autorii faptei au pătruns în autovehicul şi prin forţarea sistemului de închidere al torpedoului, au reuşit să sustragă, din interior, suma de 5000 lei şi tele­fonul mobil. De asemenea, din auto­ve­hicul a fost sustras şi radioca­se­to­fo­nul auto. Cercetările sunt conti­nua­te în vederea identificării şi tra­gerii la răspundere penală a autorilor pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Se caută hoțul a 2300 de lei dintr-un magazin

Poliţiştii municipali au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale, din municipiu, despre faptul că o persoană necu­noscută a sustras banii proveniţi din încasări, de la magazinul firmei, amplasat pe strada Gib Mihăescu, din Râmnicu Vâlcea. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 15.30, în incinta magazinului şi-a făcut apariţia un tânăr necunoscut care, profitând de neatenţia vânză­toarei a sustras de pe un birou suma de 2.300 lei, bani proveniţi din încasările zilnice. Poliţiştii au ridicat înregistrările video ale camerelor de supraveghere şi continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea