Ceasul rău


Identificați autorii unui furt de anul trecut

Poliţiştii din Brezoi au identificat trei tineri, suspecţi de comiterea unui furt dintr-o societate comer­cială, în comuna Racoviţa. Cei trei, cu vârste de 27, 29 și 36 de ani, au pătruns prin efracție, în noaptea de 5/6 august 2010, într-o societate comercială din localitate de unde au sustras mai multe produse elec­trice, în valoare de 10.000 de lei.  Po­liţiştii au reuşit, în urma activi­tăţilor de cercetare şi investigaţiilor desfăşurate, să documenteze acti­vi­tatea infracţională a acestora, iar în urma unei descinderi, la domici­liul celor 3 tineri, au identificat şi re­cu­perat toate bunurile ce prove­neau din comiterea faptei săvârşite. Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a suspecţilor pentru comiterea infrac­ţiunii de furt calificat.

Un șofer a devenit pieton

Poliţiştii din Drăgăşani au organizat acţiuni preventive, atât la nivelul municipiului, cât şi în zona rurală arondată, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost controlate 32 de autovehicule, au fost legitimate 30 persoane, aplicate 28 de sancţiuni contra­ven­ţionale, în valoare totală de 5.494 lei şi a fost reţinut un permis de conducere.

54 de vitezomani amendați

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Vâlcea, nu s-a înregistrat nici un accident rutier cu victime omeneşti. Acţiunile preventive ale poliţiştilor rutieri au continuat pe şoselele vâlcene, în special pe linia combaterii vitezei excesive şi nea­daptate, principala cauză genera­toa­re de evenimente rutiere. În tim­pul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 97 de sancţiuni contra­ven­ţionale la regimul rutier, în valoare de 19.280 lei, au fost reţinute 3 per­mise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înma­tri­culare. Din totalul sancţiunilor constatate, 54 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Băut la volan, tras pe dreapta

Marți, în jurul orei 23.25, pe D.N. 67 B, în comuna Suteşti, din judeţul Vâlcea, un tânăr conducător auto, ce se afla sub influenţa bău­turilor alcoolice, a fost oprit în trafic de poliţişti. Este vorba de un bărbat  de 29 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că avea o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condu­că­torului auto i s-a întocmit dosar penal, fiind condus la Spitalul Jude­ţean Vâlcea, unde i-au fost recol­tate probe biologice în vederea sta­bilirii alcoolemiei.

Comercianții vâlceni, la control

• s-a confiscat cantitatea de 870 kg mălai și suma de 500 de lei

În cursul zilei de ieri, în intervalul orar 06.00- 1100, în Târgul de la Râureni şi Piaţa Centrală din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost organizată o acţiune care a vizat verificarea comercianţilor de produse agroalimentare(cereale, fructe şi legume). La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă precum şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare Vâlcea. Cu prilejul desfăşurării acţiunii, au fost verificaţi 19 agenţi economici, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei şi a fost confiscată cantitatea de 870 kg. mălai în valoare de 8.000 lei, precum şi suma de 500 lei. Totodată, a fost identificată, în Târgul de la Râureni, o femeie, de 40 ani, care, la solicitarea organelor de control, nu a dorit să prezinte documentele de provenienţă ale mărfii expuse precum şi actul de identitate, adresând în acelaşi timp injurii şi expresii jignitoare poliţiştilor, motiv pentru care a fost sancţionată conform Legii 61/1991 cu amendă în valoare de 500 lei.