Ceasul rău


Eleve bruscate de un profesor

Marți seara, la ora 17.20, polițiștii din Drăgășani s-au sesizat din oficiul cu privire la faptul că la un liceu din localitate a avut loc o altercaţie în urma căreia două eleve au fost agresate fizic de un cadru didactic. Din primele verificări a rezultat că în timpul orelor de curs, la clasa a XI-a, în jurul orei 17.10, un profesor a avut o discuţie contradictorie cu mai mulţi elevi ai clasei şi a încercat să scoată de la cursuri două eleve, pe care le-a bruscat, provocându-le excoriații la nivelul braţelor. Poliţiştii au procedat la audierea persoanelor implicate şi a martorilor oculari, fiind înştiinţată despre producerea incidentului şi conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea, iar cele două eleve au fost conduse la Spitalul Drăgăşani unde le-au fost acordate îngrijiri medicale. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de loviri sau alte violenţe, la plângerile prealabile penale ale persoanelor vătămate.

Nepotul a lăsat-o fără bijuterii

Marți dimineaţă, poliţiştii din Şuşani au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că din locuinţa sa aflată pe raza localităţii, în cătunul Anuţeşti, lipsesc mai multe bijuterii din aur. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, oamenii legii au stabilit că în perioada 30.04.2011 – 18.05.2011, proprietara a fost plecată de la domiciliu, lipsa bijute­riilor fiind constatată în dimineaţa zilei de 31.05.2011. Femeia  a declarat că bijuteriile din aur au fost sustrase din dormitorul locuinţei, dintr-un şifonier, valoarea estimată a acestora fiind de circa 30.000 lei.  În perioada cât a lipsit de la domiciliu, femeia a lăsat în locuinţă pe nepotul său, acesta fiind principalul suspect de comiterea faptei, motiv pentru care este căutat acum de poliţie pentru audieri.

Uite mașina, nu e mașina

Un autoturism neasigurat repre­zintă o ţintă sigură a infractorilor, dornici de o pradă uşor de obţinut; dacă însă lăsaţi şi cheile de contact în interiorul autoturismului şansele să-l mai găsiţi acolo unde l-aţi parcat scad simţitor. Este şi cazul unui cetățean din comuna Roeşti, care, ieri în jurul prânzului, a parcat autoturismul, mar­ca Dacia 1300, într-o parcare publică din zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, lăsându-l neasi­gurat, cu cheile şi actele de înmatri­culare în interior. Când a revenit la autoturism, după aproximativ 30 de minute, a constatat lipsa acestuia şi a sesizat poliţia. O astfel de faptă putea fi prevenită prin luarea unor măsuri minime de siguranţă.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea