Ceasul rău


Incendiu la o bucătărie, proprietarul la spital

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în data de 18.11.2013, la ora 07.14, Râmnicu Vâlcea, pe strada Săliştea Feţeni, în gospodăria unui localnic.  Flăcările au cuprins o bucătărie de vară construită din lemn, în suprafaţă de aproximativ 10mp. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. În acelaşi timp, proprietarul locuinţei a suferit arsuri la nivelul feţei, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. Conform verificărilor efectuate la faţa locului, incendiul ar fi izbucnit de la jarul căzut pe podea din sistemul de încălzire. Conform estimărilor, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 15.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 250.000 de lei.

Fânar, în flăcări, în Glăvile

• au ars circa 14 tone de furaje, producția 2013

Angajații ISU Vâlcea au intervenit luni, la ora 19.03, pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Glăvile, satul Gura Cireşoii, în gospodăria unui cetățean. Flăcările s-au declanşat la un fânar plin cu furaje, construit din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment. Până la stingerea incen­diului, au ars: suprastructura depozitului de furaje, o cantitate de circa 14 tone de furaje producţie 2013. Conform estimărilor efectuate, valoarea pagubelor totalizează 15.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 20.000 de lei, în imediata apropiere fiind locuinţa şi alte anexe gospodăreşti.Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii în mod intenţionat a unei surse de aprindere de către o persoană necunoscută.

Pagube de 2.000 lei, în urma unui incendiu la Ocne

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în data de 19.11.2013, la ora 01.38, în gospodăria unui cetățean din Ocnele Mari. Flăcările s-au declanşat la un depozit de furaje şi au mistuit circa opt tone de fân. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la scânteile purtate de vânt, de la coşul pentru evacuarea fumului situat în imediata apropiere. Conform estimărilor, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 2000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 15000 de lei.