Ce este o presa de balotat – Cum faci alegerea corecta?


Agricultura modernă s-a reinventat practic prin inventarea și utilizarea mașinilor mecanizate. Una dintre cele mai folosite masini în muncile câmpului este presa de balotat. Cu ajutorul ei munca devine mai simplă, iar timpul este mai scurt.
Pentru că ne aflăm în plin sezon agricol, astăzi vom vorbi despre presa de balotat. Citește până la final pentru a afla ce este, cum funcționează, dar și unde și cum găsești o presa de balotat perfectă pentru nevoile tale.
Presa de balotat este un utilaj agricol care aduna fânul, lucerna sau iarba în baloți rotunzi sau paralelipipedici. Cu ajutorul ei timpul de colectare și uscare a fanului este scurtat, iar intensitatea forței de muncă din timpul procesului este redusă considerabil.
Presele de balotat sunt de mai multe tipuri:

  • Prese de balotat pentru baloti rotunzi
  • Prese de balotat pentru baloți paralelipipedici

Aceste două tipuri de prese se împart, la rândul lor, în două categorii:

  • Presă de balotat cu cameră fixă
  • Presă de balotat cu cameră variabilă.

Principiul de funcționare a preselor de balotat

Presele de balotat funcționează într-un mod destul de simplu: când mașina se mișcă, ”degetele” presei funcționează pe niște piese denumite role. Acestea ridică fânul, apoi îl împinge spre camera de presare. În acest compartiment, masa de presare rotește fânul, în timp ce noi porțiuni sunt capturate în mod constant. Astfel, în timpul rotației masa devine din ce în ce mai densă.
Atunci când se atinge densitatea maximă a balotului, se transmite un semnal senzorului special prin rola superioară. Astfel, cilindrul superior previne blocare orificului de emise, iar după ce semnalizarea a fost dată, șoferul tractorului pornește mașina de bobinat. Piesa se va opri pentru a înfășura cu un fir de rulou finit.
După terminarea bobinei, șoferul tractorului va deschide panoul din spate al camerei, iar rolele inferioare, care se rotesc în mod constant, vor coborâ la sol. Imediat ce capacul este închis, procesul va începe iar.

Cum alegi presa de balotat potrivită nevoilor tale?

Alegerea unei prese de balotat trebuie sa aibă la baza necesitatea ta, tipul materialului pe care îl ai de recoltat și modelul tractorului pe care-l deții.
Spre exemplu, presele de balotat cilindrice sunt recomandate pentru materialele uscate, precum paiele sau pentru recoltarea culturilor fragile, precum lucerna. Diferenta dintre presele de balotat cu cameră fixă și presele de balotat cu cameră variabilă, constă în faptul că cea de-a doua îți oferă posibilitatea de la regla diametrul balotului. Între cele două tipuri de prese de balotat nu sunt diferenţe legate de productivitate, totul depinde de producţia de paie sau de tipul de recoltă.
Așadar, după ce identici nevoia pe care o ai, poți achiziționa prese de balotat de la Magazialucostica.ro.