Câteva elemente care contribuie la cât de distractive sunt jocurile de cărți și jocurile de societate


Unii dintre principalii factori care determină dacă un joc de societate sau un joc de cărți este distractiv sau nu sunt imaginile și senzațiile, alegerile semnificative, elementele de suspans, interactivitatea și persoanele cu care joci.

În primul rând, oamenii sunt creaturi vizuale. Dacă ne simțim atrași vizual de cineva sau de ceva, drumul spre adorare completă va fi mai puțin anevoios. Același lucru este valabil și în cazul jocurilor de societate, care sunt, în mod normal, bogate din punct de vedere vizual. Dacă jocul este atrăgător în acest sens și are componente de înaltă calitate, îi va fi mult mai ușor cuiva să se cufunde în el, să se bucure de fiecare element și să se distreze. Acestea fiind spuse, tematica joacă, de asemenea, un rol semnificativ. Un joc precum Azul este puternic din punct de vedere al mecanicii, dar vizual și în componente ar putea lăsa unii jucători neinteresați; deoarece este prea abstract, jucătorii nu se pot identifica cu nimeni din joc. Pe de altă parte, cărțile de joc sunt extrem de bogate în tematică și imersiune, deși sunt doar litere negre pe hârtie albă. Așadar, jocurile de societate care pot recrea un astfel de sentiment, fie prin narațiune, fie prin mecanisme de joc care au sens tematic, vor fi mult mai ușor de identificat, dar și de adorat.

Tot referitor la componentele unui joc, este important ca timpul tău ca jucător în spatele mesei să fie petrecut în mare parte jucând jocul, nu setând și resetând piesele, tabla de joc, întregul aranjament.

O altă componentă esențială pentru ca un joc să fie distractiv îl constituie alegerile semnificative și constructive. Modul în care alegerile dintr-un joc afectează rezultatele este foarte important. Acestea trebuie să aibă un impact semnificativ asupra rezultatului jocului. Un joc strategic complex de informații deschise, cum ar fi cazul blackjack-ului sau al șahului, are atractivitatea lui și atrage entuziasm din planificarea pe termen lung și optimizarea generală a strategiilor tale de jucător. De aici provin momentele memorabile – realizând că ai planificat totul puțin mai bine decât adversarul tău. Și acea planificare depinde și de alegerile pe care le faci în timpul jocului, care ar putea duce sau nu la victorie și la tot felul de surprize, la momente aha! sau de râs în hohote. Un element surprinzător în blackjack, care poate constitui o alegere semnificativă, este pariul lateral 21+3, care este atât de atractiv pentru jucători datorită câștigurilor potențiale, care multiplică miza de până la 100 de ori. Și acesta se dezvăluie drept eveniment perfect cronometrat, care poate contribui mult la imersiune. În șah, momentul în care ești pus față în față cu alegerea supremă și simți că jonglezi cu succesul și entuziasmul, este atunci când faci castling. Este vorba despre una dintre acele mișcări speciale din șah pe care trebuie să le cunoști pentru a juca corect. Este, de asemenea, singura dată când poți să muți două piese în același timp, în anumite condiții. Fără îndoială, nici reacția oponentului nu va întârzia să apară.

Un element de suspans, dramă sau un element aleatoriu adaugă mult entuziasm, dar la un anumit nivel, pentru a nu se ajunge la un nonsens; doar puțin, pentru a rupe impasul și a preveni paralizia analizei. Poate că e vorba despre o aruncare de zaruri pentru a determina rezultatul unei bătălii sau al unei întâlniri, cărți pentru ocazii speciale și altele asemănătoare. Un eveniment aleatoriu cronometrat perfect poate contribui mult la imersiune. Aici ar putea vorba de zarurile inscripționate în nenumărate feluri, servind unor diverse scopuri în jocuri care mai de care. Sau e și cazul cărților din Robinson Crusoe, care te fac cu adevărat să simți că ești la mila Mamei Natură și prin intermediul cărora vei primi reacții hilare de simpatie sau agrearea minimă din partea celorlalți jucători. Și, oricum ar fi ele, exact acele aspecte devin amintiri de neuitat.

Ca jocul pe care îl alegi să fie cât se poate de distractiv, alege-ți bine persoanele care te vor însoți în această aventură distractivă. Se poate ca ei să conteze cel mai mult. Dacă joci online, această alegere nu mai este a ta.