Caravana „Guerilla Verde” 2012 începe cu Râmnicu Vâlcea


radulescu_romeo1În data de 28 februarie a.c. va începe, la Râmnicu Vâl­cea, o nouă ediţie a caravanei educaţionale Guerilla Verde. Ajunsă la cea de-a şasea ediţie, caravana se va opri la acest început de an, în perioada 28 februarie – 30 martie, în oraşele Râmnicu Vâlcea, Otopeni, Ploieşti şi Bucureşti. Mai multe detalii despre programul proiecţiilor puteţi găsi pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

În 2009, avea loc prima ediţie a caravanei educaţio­nale Guerilla Verde, care a introdus pentru prima dată în România conceptul de educaţie prin film. Astfel, filmul este folosit ca metodă alternativă de a transmite informaţii cu scopul de a motiva tinerii să protejeze mediul şi să se implice activ în acţiuni de ecologizare. Guerilla Verde îmbină educaţia ecologică, filmul, dialogul liber şi jucătorii activi din sectorul de mediu într-un context neconvenţional şi relaxat. Proiecţiile sunt organizate în săli ale univer­sităţilor şi liceelor partenere sau în cinematografe.

„În cei doi ani de la lansarea acestui concept, care are la bază folosirea filmului ca mijloc de informare pe teme specifice, tema ecologică în cazul Guerilla Verde, nu numai că am reuşit să ajungem în 16 oraşe şi să vorbim cu peste 12.000 de tineri, dar am câştigat încrederea partenerilor care ne susţin de la un an la altul, pentru continuarea aces­­tui demers”, declară Nicoleta Talpeş, din partea organi­za­torilor.

Cea de a şasea ediţie va începe marţi, 28 februarie, chiar din Râmnic, la Cinema Ostroveni, unde vor avea loc două proiecţii de film cu mesaj ecologic, urmate de dezbateri la care sunt invitaţi specialiştii în domeniu şi reprezentanţii ONG-urilor locale.

„Evoluţia unui oraş este suma evoluţiilor fiecărui mem­bru al comunităţii. Nu poţi avea un oraş «verde» doar prin măsuri administrative: un oraş devine «verde» în primul rând prin comportamentul cetăţenilor săi, în consecinţa educaţiei primite. Suntem bucuroşi că anul acesta caravana educațională Guerilla Verde ia startul la Râmnicu Vâlcea, spre bucuria copiilor şi tinerilor de aici”, a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Evenimentul local este organizat de Media Image Factory, cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea şi a Teatrului Municipal ”Ariel” în calitatea sa de administrator al Cinematografului ”Ostroveni”.

Programul celei de a şasea ediţii a caravanei Guerilla Verde prevede: 12.30 – 14.00 – Proiecție „No Impact Man” – pentru elevii de liceu; 15.00 – 16.30 – Proiecție ”WALL-E” – pentru elevii din ciclul gimnazial

Fiecare proiecție va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri iar intrarea este liberă.